Published On: Ned, lis 14th, 2018

Martina Mlinarević u NU2: Nitko neće ratovati zbog Komšića, u BiH se govori o plemenima

Bosanskohercegovačka spisateljica Martina Mlinarević bila je gošćom emisije “Nedjeljom u dva”. Govorila je o BiH nakon izbora, kako žive obični ljudi Hrvati, Srbi i Bošnjaci jedni pored drugih, je li u Bosni i Hercegovini najvažnije koje si nacije.

Martina Mlinarević – žestoka i prkosna Hercegovka, kako za nju kažu poznanici, priča je o velikoj ljubavi prema životu, pisanju i prema Hercegovini.

Život je nije mazio, izgubila je bebu, dobila rak. Ali okrenula se književnosti i sebi. Govori i piše o svemu i dalje s puno hrabrosti.

Kaže da dolazi iz teške, tradicionalne, konzervativne hercegovačke obitelji.

Moj otac je teški tvrdokorni tradicionalist, a bio je dvostruki udarnik radnih akcija. Mama mi je prije emisije rekla da se dobro pazim jer se vraćam u Hercegovinu i nastavljam se liječiti u Mostaru. Moj otac ima iste svjetonazore, ali on to ne bi priznao. Rekao bi da, mislim i ja tako, ali zašto ti to moraš naglas reći, rekla je Martina Mlinarević.

O Željku Komšiću kao novom hrvatskom članu Predsjedništva BiH i odnosima s Hrvatskom kaže kako misli da nitko neće ratovati.

Toliko je histerije oko svih članova Predsjedništva BiH, posebno zbog Komšića, da nitko i ne govori o ljudima koji su stanovnici BiH, nego o plemenima. Imamo diskriminatorski Ustav po kojem se na izborima samo iz tri plemena mogu kandidirati predsjednici, navela je Martina Mlinarević gostujući u “Nedjeljom u 2”.

Imate Dodika koji je izabran u predsjedništvo zemlje koju prezire i ići će raditi u Sarajevo koje prezire, kazao je da će raditi u istočnom, a ne u bliskoistočnom Sarajevu, ali će redovno uzimati plaću od te države. Imate Željka Komšića koji je na poziciji gdje predstavlja narod koji ga prezire i bez obzira na to uzima plaću. Imate Šefika Džaferovića koji je zapravo niotkud, a ima infrastrukturu stranke. Komšić je u prvoj noći uspio zaratiti i s Hrvatskom i sa Srbijom. U predsjedništvo prvi put ulazi osoba koja je na crnoj listi jedne zemlje – to je Milorad Dodik koji je par dana prije izbora rekao da će osobno ukloniti klauna s ulica Banja Luke koji protestira – to je otac Davida Dragičevića, koji brani dostojanstvo smrti svojeg djeteta, kaže, te ističe da Komšić nikad nije došao u Hercegovinu i rekao ja sam i vaš predsjednik iako me niste birali.

Boli me autokracija i sebičnost lijevih stranaka u BiH, rekla je Martina Mlinarević.

Otkriven joj je i karcinom dojke, a kaže kako se i danas upita “zašto ja?“.

To pitanje dolazi u mahovima, ali ne želim upasti pod utjecaj bolesti. Prof. Eduard Vrdoljak u Splitu rekao mi je da zna s vrata hoće li se pacijent izvući ili neće, ovisno o tome kako je prihvatio bolest. Ta mi je rečenica odzvanjala cijelo vrijeme liječenja i stalno pokušavam sebe držati iznad dijagnoze, zaključila je Martina Mlinarević.

Cijelu emisiju pogledajte u priloženom videu.

 

 

(www.jabuka.tv)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare