Martina Dalić podnijela ostavku, Plenković je prihvatio

Premijer Andrej Plenković i potpredsjednica Vlade Martina Dalić zajednički će se obratiti javnosti u 14 sati, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade.

Podsjetimo, portal Index objavio je nove mailove autora lex Agrokora i Martine Dalić koji pokazuju kako su u njihovu e-mail prepisku bile uključene i službene osobe u Vladi.

Andrej Plenković kazao je kako je odlučeno da Martina Dalić podnosi ostavku koju je on prihvatio.

Dalić i Plenković sastali su se jutros u Banskim dvorima, a dok oporba zaziva odlazak Martine Dalić u tom smjeru sve više idu i izjave vladajućih, piše Dnevnik.hr.

Šef HSS-a Krešimir Beljak danas je poručio kako je vrijeme za raspisivanje izbora i odlazak Plenkovića i Dalić.

Sad je bjelodano jasno o čemu se ovdje radi. Vrijeme je da premijer Plenković da ostavku skupa sa svojom vladom te da raspiše prijevremene izbore. Vrijeme je i da se DORH pozabavi ovom situacijom jer ovo je neviđena pljačka pod krinkom pisanja zakona. Ne znam koji bi PR ovo mogao peglati, to je nešto neobranjivo. Ovo je afera koja je stotinu puta veća od Sanaderovih i Karamarkovih afera. Vrijeme je da Plenković da ostavku i prestane pljačkati hrvatski narod. Dalić je hodajući politički mrtvac, može si pripremati odvjetnike te se spremiti na dugogodišnje sudske procese. Ja ju više ne smatram ministricom i potpredsjednicom Vlade, kazao je Beljak.

(www.jabuka.tv)

more recommended stories