Published On: Čet, ožu 4th, 2021

Martin Mikulić prekrasno je uništio Željka Komšića, ovo treba vidjeti

Martin Mikulić, predsjednik HSPF-a, komentirao je za Dnevno.hr izjave Željka Komšića o tome da BiH treba biti uređena kao Hrvatska ili Njemačka.

Izjave koje je Martin Mikulić dao za Dnevno.hr Bild.ba prenosi u cijelosti, a originalnu analizu možete čitati na Dnevno.hr.

Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić je simbol antibosanskog, antidaytonskog i antibosanskohercegovačkog djelovanja u BiH.

To kontinuirano dokazuje svojom protuustavnom retorikom koja direktno udara na temelje Bosne i Hercegovine, a njegovo priopćenje nakon razgovora s gospodinom Schmidtom koji je izvjesni budući Visoki predstavnik u BiH u tom smislu nije iznimka.

Komšić je notorni ignorant koji u pokušaju dovitljivosti ignorira krucijalnu činjenicu – ni Njemačka ni Hrvatska nisu podijeljeno društvo, stoga ni BiH ni Belgija ni Švicarska nikada neće biti uređene kao Njemačka ili Hrvatska.

Demokratski je imperativ svakog podijeljenog društva da svaki segment jednakopravno participira u vlasti sa svojim izabranim predstavnicima. Bosna i Hercegovina je skrojena temeljem volje triju konstitutivnih naroda, a sama konstitutivnost je natkrovljujuća Ustavna kategorija. Dakle, i Bošnjaci i Hrvati i Srbi su državotvorni narodi BiH bez kojih ta država ne bi ni postojala.

Zanemarivanjem te činjenice, zanemaruje se i smisao BiH. Naravno, Komšićeve sljedbenike to ne zanima, a razlog tomu su dvije mogućnosti – ili se radi o političkim slijepcima ili o velikobošnjačkim nacionalistima koji žele ostvariti u miru ono što nisu uspjeli u ratu.

Bild.ba