Published On: Pon, stu 14th, 2016

Marković: SDS je nebitan politički faktor u RS-u koji radi po Izetbegovićevim instrukcijama

“Izjava SDS-a i Saveza za promjene je u slijedu izjave Bakira Izetbegovića koji je rekao da Milorad Dodik treba da skloni iz Republike Srpske kako ne bi bio sklonjen”, rekla je Marković.
Kako kaže, za nju ovakvo političko postupanje predstavlja nastavak iste priče SDA i Bakira Izetbegovića sa kojom se SDS slaže.
“Nije me iznenadila njihova izjava jer nam je zadnju godinu poznato da SDS igra pod palicom Bakira Izetbegović. Mislim da im je Izetbegović dao instrukciju da daju takvu izjavu”, kazala je Marković.
Dodala je kako je evidentno da sve ono što misli Izetbegović o Dodiku i Vladi RS-a to isto misli i SDS-a.
na pitanje da će ovakav potez Saveza za promjene utjecati na političke procese u RS-u, Marković odgovara da misli kako neće.
“SDS je nebitan faktor u RS-u s obzirom na to da su dobili samo 17 posto povjerenja građana na posljednjim izborima. Drugo, oni su oporba i to nekonstruktivna oporba koja ometa rad Narodne skupštine RS-a i plasira glupe priče “, rekla je Marković.
zaključila je da Savez za promjene u institucijama manjeg bh. entiteta ne igra nikakvu ulogu.
Podsjećamo, predstavnici Saveza za promjene odlučili su danas da prekinu svaku vrstu suradnje s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom nakon njegovih “prijetnji” da Vlada RS-a neće pomagati općine u kojima nije pobijedio SNSD, te da članovi Vlade neće imati bilo kakvu komunikaciju s rukovodstvima tih lokalnih zajednica i da će SNSD napraviti tzv. crnu knjigu u koju će biti upisani svi oni koji su bilo kada na bilo koji način SNSD-u “napravili štetu”.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>