Published On: Fri, Jun 9th, 2017

MARKO OSTAJE U MOSTARU: Zbog nedovoljno skandala Sarajevo traži ponavljanje koncerta

Udruga Skakaća, građanske stranke iz Sarajeva, Dojenčad mira, Fra Mile Babuška, Dokumenta, Slavo Komšić i Željko Kukić razočarani su preblagim koncertom Marka Perkovića Thompsona.

Thompsonovo europsko izdanje pljuska je civiliziranom svijetu

Oni su zatražili  od organizatora koncerta Thompsonu da ponove isti koncert ali sa znakovljem i urlicima kakve smo do sada viđali po europskim koncertima. To što smo oprostili Mesiću , ta zastranjenja tijekom rata u Hrvatskoj, i veličanje Jasenovca, ne znači da ćemo zaboraviti Thompsonu, stoji u zajedničkoj izjavi.

Održati koncet Thompsona bez U znakova civilizacijska je sramota. Što smo mi slali kamere u Mostar? Što? – kazali su sa FTV-a.

“Ono što smo sinoć vidjeli u Mostaru lažna je slika i lažna poruka kojom se fašističke vrijednosti žele prikriti i svijetu poslati poruka da je hrvatski narod u BIH normalan i da ima pravo upozoravati da se nad njegovim vojnicima provodi selektivna pravda masovnim optužnicama, dok se nad drugima ne provodi ista ta pravda.”

Par stidljivih povika “U boj, u boj” iz neakve opere. Čuj opere. Pa mogli su Pavarattija dovest mamu im fašističku, kazala nam je antifašistica , koja iz straha po život ne želi odati ime.

“Nije Hrvatima dano da primjećuju i mjere pravdu.  Hrvatski narod nema pravo na pravdu. Pravda i pravo  su za druge narode, al nemojte to objaviti” – kazao nam je naš sugovornik. Nećemo objaviti.

Na pitanje Slavi Komšiću kako komentira Thompsonov koncert  s onolikim lančićem i križem na njemu, i nije li to samo po sebi dovoljan skandal, ovaj velecijenjeni potrčko najboljeg i najvećeg nacionalizma u zemlji kazao je : “Fasovo bi on meni da sam mu ja marksizam predavo, neka je Ramazan…”

U aščinici u Šantićevoj sreli smo i Stipu Mesića u ugodnom društvu s predsjednikom patriotske udruge “Gradačačka šljiva” gospodinom Ervinom Subašićem- Filipovićem. Na naše pitanje što radi tu, kad su sve ustaše na zapadnoj strani na koncertu, i kako sve kometira Stipe se zacrvenio. I nama je bilo malo neugodno, što smo ga to pitali, a onda je dodao: “Sramota je da ljudi, koji su 90-ih veličali fašizam, i relativizirali zločine u Jasenovcu danas govore o nekakvim europskim vrijednostima”.

Konobarica Ismeta, jedna od najboljih i najljepših konobarica u Mostaru,  u tom trenutku je zakašljala, a g. Subašić je kazao “Gluho bilo”.

poskok.info