Published On: Sub, ožu 27th, 2021

Marko Lucović – mladić koji je opalio ozbiljnu političku pljusku Selmi Cikotiću

Marko Lucović, kolumnist portala Bild.ba, hrvatski aktivist iz BiH i odnedavno svršeni politolog, uspio je nešto što nije nitko iz HDZ-a BiH.

Opalio je Lucović ozbiljnu pljusku Selmi Cikotiću, ministru sigurnosti BiH i vjerojatnom krivcu za stradanja Hrvata u Bugojnu.

Prije nekoliko dana Lucović je odbio sudjelovanje na jednoj konferenciji u Zagrebu. OVDJE o tome opširnije.

Danas je Dnevni list objavio saznanje o tome kako Cikotić ipak neće biti jedan od izlagača na toj konferenciji, a organizatori su se, čini se, predomislili nakon pritiska javnosti.

O svemu se na Facebooku očitovao i Lucović od kojeg je, zapravo, sve krenulo.

– Iako se dogodio ozbiljan propust organizatora, ovim činom pokazano je da borba nije uvijek uzaludna i da u Hrvatskoj ipak postoji empatija prema žrtvi i stradanju Hrvata u BiH, koja je godinama zanemarivana i o kojoj se u hrvatskom javnom narativu govorilo nikako ili vrlo slabo.

Itekako veseli činjenica da Cikotić neće biti sudionik konferencije, što podrazumijeva da vlastitom pojavom na ovakvom skupu, svojim šarlatanstvom i izigravanjem nekakvog “stručnjaka” neće moći vrijeđati hrvatske žrtve. To je najmanje što su zaslužile obitelji ubijenih, nestalih i prognanih Hrvata Bugojna – napisao je Lucović.

Bild.ba