Published On: Mon, Jun 17th, 2013

Markić Stankoviću: Vi ste vidoviti Milan, ali neću o Opusu Dei!

Najbolja zajednica za odgajanje djece je brak sklopljen između muškarca i žene. Djeca koja odrastaju u brakovima istospolnih partnera u daleko su nepovoljnijem položaju i te činjenice potvrđuju relevantna istraživanja – istaknula je Željka Markić gostujući u emisiji Nedjeljom u 2.

Jedna od predvodnica inicijative ”U ime obitelji” koja je prikupila više od 710.000 potpisa za raspisivanje referenduma o braku Aleksandru Stankoviću ponovila je osnovne stavove inicijative koja nastoji provesti referendum na pitanje “Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”.

‘Majka sam, a ne ”roditelj”’

Na pitanje ugržava li nju činjenica da bi homoseksualci mogli odgajati djecu, Markić je odgovorila: ” Da, jako, ako ja neću moći reći da sam svojoj djeci majka već roditelj, onda da!”

Markić je pojasnila i da je inicijativi svaki potpis bitan pa čak i onih ljudi koji su ga dali iako možda svojim habitusom ne podržavaju načela inicijative u potpunosti. – Pa ne možemo mi izvršiti provjeru svakog pojedinca u Hrvatskoj – kazala je Markić.

Zbog čega je homoseksualnost opasna?

– Homoseksualnost je opasan stil života. Bijelci homoseksualci 60 puta su skloniji umrijeti od AIDS-a. To je smrtonosna bolest. Po svim parametrima su depresivniji i nezadovoljniji u životu – utvrdila ja Markić, a u iznesenom stavu nije je pokolebala niti Stankovićeva opaska da je to možda tako jer ih društvo ne prihvaća.

– Brak je diskrimirajuća institucija. Vi ako imate 14 godina i volite se, ne možete se oženiti. Ako ste bratić i sestrična ne možete se vjenčati. Ako ste muškarac i muškarac i volite se, ne možete se vjenčati. Iznijela sam argument, možda ne dobro, ali sam ga iznijela – nasmijala se Markić.

Markić Stankoviću: Vi ste vidoviti Milan, ali neću o Opusu Dei!

Opus Dei?

Unatoč Stankovićevu inzistiranju, Markić nije željela odgovoriti na pitanje pripada li katoličkoj organizaciji Opus Dei.

– Vi ste vidoviti Milan – skrenula je nakratko stvari na šalu i potom istaknula kako ne želi pričati o svojoj vjeroispovijesti, kao što par  trenutaka nije željela o uspješnom poslovnom carstvu.

– Nije pristojno nekoga pitati koje je duhovnosti unutar katoličke crkve kao niti koje je nacionalnosti – zaključila je Markić na kraju emisije.