Published On: Sri, sij 19th, 2022

Mario Kordić za Kompas: Odgovorno tvrdim da će Mostar za moga mandata dobiti sportsku dvoranu

„Uzeli smo taj projekt i pretresli sve što se događalo. Nismo odustali od stare lokacije kod Mepasa. Projektnom timu smo poslali svu dokumentaciju kako bi se vidjela moguća tehnička rješenja. U petak imamo sastanak s tim timom. Tada ćemo znati i cijenu. Ovu godinu možemo početi s nastavkom radova. Radi se o projektu vrijednom nekoliko desetina milijuna KM i zato moramo napraviti javnu raspravu kako bi građani iskazali svoje mišljenje. Ukoliko se odlučimo za drugi model i drugu lokaciji ide ponovno cijela priča oko dokumentacije i tu se ne bih usudio iznositi prognoze. Ipak priželjkujem da to bude već predviđena lokacija. I to trebamo završiti“, poručio je Kordić.

Rekao je da je Mostar primjer kako bi Bosna i Hercegovina mogla izgledati.

„Pokazali smo u Gradu da kada se donesu konkretni sporazumi, kada su svi zaštićeni na izvjestan način te kada svi mogu komunicirati svoje želje i ideje da to može funkcionirati.“

Ministar obrazovanja u Vladi Srednjobosanske županije Bojan Domić u emisiji Kompas je istaknuo kako Travnik već duže vrijeme traži da dobije, po uzoru na Mostar sličan statut. „Ova dva grada su slična i zašto ne bi imali sličan politički model koji nije izmišljen. Ne tražimo ništa što nije viđeno. Zašto nešto u Mostaru može, a ne u drugim gradovima i općinama koji su mu slični. Pokrenuli smo inicijativu u tom smjeru“, rekao je Domić.

Kada je u pitanju parking u Mostaru gradonačelnik Kordić ističe da je situacija kaotična i kako je krajnje vrijeme da se pokrene Mo Parking te da se napravi reda. Podijeljen je u dvije zone. Prvu zonu čini 15 posto, a drugu 85 posto parkinga.

„Svi Mostarci imaju mogućnost kupiti godišnju, mjesečnu ili neku drugu kartu u drugoj zoni. Pravo na kupnju karte u prvoj zoni imaju mještani te zone i pravni subjekti koji imaju registrirane firme u prvoj zoni“, objasnio je gradonačelnik Kordić.

Naplata parkinga u Mostaru počinje od 7. veljače, a već je omogućena kupnja karata te Kordić poziva sve da kupe karte kako bi izbjegli gužve u veljači.

„Ovo bi trebalo uvesti više reda i više parkinga. Bit će muka, ali svi gradovi su prošli ovaj proces proći ćemo ga i mi. Sav prihod od parkinga će se koristiti za osiguravanje dodatnih parkirnih mjesta.“

Na pitanje voditelja i urednika emisije Miroslava Vasilja kako riješiti problem nečistoće grada Kordić je naveo kako komunalnim djelatnicima treba što prije nabaviti čistilice i opremu kojom se održava grad, a to je preduvjet kako bi se vidjeli rezultati.

„Također povećat će se broj onih koji će čistiti ulice i stambena naselja“, poručio je gradonačelnik Kordić.

Više o svemu u videoprilogu.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
cobra
cobra
4 mjeseci prije

NEMOJ TI MENI MAJKE TI NAPLAĆIVATI MIRUJUĆI PROMET .ŠTO SI OBILJEŽIO TO NAPLATI A OSTALO ODHEBITE.I AKO IZVADIM MJESEČNU KARTU NEMORAM IMATI PARKING.NIŠTA KORDIĆU KAD DOĐEŠ U MOJU TRGOVINU JA ĆU TI NEŠTO NAPLATITI ALI TI NEĆU DATI PA SE TI ŽALI KHURCU SVOM. OPROSTI NA USPOREDBI ALI TAKO VI HOĆETE

Mostarac
Mostarac
Šta ti kažeš na ovo?  cobra
4 mjeseci prije

Kakav primjer budale prvo kad se uspostavlja neki red svi se bunite, a prije reda se zalite opet u svijetu se naplacuje parking i zasto u nas nebi i treba da se naplacuje nije tvoje vlasnistvo a usporedba ti je glupa jer ti platis parking i dobijes parking mjesto od grada a u tvom primjeru platis a ne dobijes nista al dobro nisi jedini, jedina “pametna” “pametni” pojedinac bez skole steta danas ih je mnogo takvih

Anonimac
Anonimac
4 mjeseci prije

Odgovorno tvrdim da će Mostar uskoro imati muslimansku većinu i muslimansku vlast.

Last edited 4 mjeseci prije by Anonimac