Published On: Ned, kol 23rd, 2015

MARINE LE PEN: Protjerati sve strance povezane s radikalnim islamom

Sve strance na teritoriji Francuske za koje je policija uočila da su vezani za radikalni islam treba neodložno protjerati iz zemlje, kaže Marine Le Pen.
Na taj način je liderica opozicijskog Nacionalnog fronta komentirala napad u vlaku na liniji Amsterdam-Pariz od petka.
-Strance, poznate po njihovim vezama s radikalnim islamom, od sada treba ne prosto bilježiti u dosijeu specijalnih službi, već hitno izbaciti s francuske teritorije, ukoliko žive u Francuskoj, i u svakom slučaju zabraniti im ulaz u zemlju – rekla je ona a prenosi TASS.
Prema njenim riječima, takva mjera “treba biti poduzeta što je moguće prije”, a radi efikasnosti treba je pratiti i “obnova nacionalnih granica”.
-Nažalost, uočavaju se velike praznine u radu specijalnih službi u takvim dosijeima. Taj sistem ne funkcionira jer zabranjuje postavljanje pravih pitanja – zašto i dalje Francuska prihvaća na svoju teritoriju stranca za kog se zna da je potencijalno opasan i povezan sa smrtonosnom ideologijom – rekla je Le Penova.
Naoružani mladić koji je savladan u brzom vlaku identificiran je kao 25-godišnji Marokanac Ajub El- Hazani, koji ima veze s “radikalnim islamističkim pokretom” i koji je poznat obavještajnim službama tri zemlje, priopćio je francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve.
Napadač iz vlaka Amsterdam-Pariz prebačen je jučer ujutro u policijsku stanicu za borbu protiv terorizma izvan Pariza i policija u pritvoru ga može držati do 96 sati, prenijela je agencija AFP.
Marokanca su savladali putnici, uključujući tri Amerikanaca, od kojih su dvojica pripadnici američkih oružanih snaga koja su za to primili medalju, prenosi B92.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare