Published On: Pet, tra 21st, 2017

MARINE LE PEN: Odmah uvesti kontrole na granicama Francuske i protjerati strance koji su…

Predsjednička kandidatkinja francuske desnice Marine Le Pen izjavila je danas da Francuska odmah treba uvesti kontrole na granicama i protjerati strance koji su pod nadzorom obavještajnih službi.

Ona je rekla da bi uvela ove mjere ukoliko bi pobijedila na izborima.

Le Pen je reagovala na sinoćnji oružani napad u centru Pariza u kojem su ubijeni policajac i napadač, a ranjena još dva pripadnika snaga reda. Odgovornost je preuzela “Islamska država”.

“Ne možemo dozvoliti da izgubimo ovaj rat. U posljednjih deset godina, ljevičarske i desničarske vlade uradile su sve da izgubimo. Potreban nam je predsjednik koji djeluje i štiti nas”, rekla je Le Pen novinarima u sjedištu svog izbornog stožera.

Građani će birati predsjednika u dva izborna kruga – 23. travnja i 7. svibnja. Ankete pokazuju da će Le Pen ući u drugi krug, ali da će na kraju izgubiti.

Ona je pozvala aktualnog predsjednika Hollandea da odmah uvede kontrole na granicama i dodala da bi, ukoliko bude izabrana, bez oklijevanja sprovela “borbeni plan protiv islamskog terorizma i “mekanog pravosuđa”./Srna/HMS/