Published On: Pet, lis 19th, 2018

MARIN TOPIĆ ZA N1: Vaša televizija širi ideologiju koja tjera ljude iz BiH

Umjetnik, arhitekta, kroničar društvenih zbivanja, Marin Topić za N1 televiziju je komentirao najzanimljivije naslove iz novina, te govorio o događajima koji su uslijedili nakon objave rezultata Općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Smatra da se nakon izbora vraćamo u lude 90-te, te da počinje ponovo osnivanje nadrealista, ali sada sa original ekipom.

“Dolazak Kusturice aposlutno sa sobom vuče i dolazak Neleta. Kusta se vraća u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, eto blizu mu je stan pa može u papučama i pidžami dolaziti na posao kao nekad Čenga u Skupštinu Bosne i Hercegovine. Ja mislim da je Kusturica počeo snimati drugi dio ‘Undergrounda’, znači samo se iz podruma popeo na prvi kat i ušao u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i ja mislim da će biti ludo i nezaboravno”, kazao je.

Topić je optužio i N1 televiziju da širi ideologiju koja tjera građane BiH iz Bosne i Hercegovine.

Topić smatra da se rat nikad nije završio, te da se ciljevi rata ostvaruju drugim putem, dodavši da to to što Bošnjaci Hrvatima biraju predstavnike ga podsjeća na scenu iz Undergounda, kad je majmun ušao u tenk.

Tvrdi da u BiH kao državu svih građana vjeruju samo oni koji krše Dayton.

“Oni šire tu ratnu retoriku, da imamo visokog predstavnika i da se on drži svoje ovlasti, sve bi te ljude i stranke suspendirao i bilo bi zabranjeno njihovo političko djelovanje, a to su sve tzv. neokomunističke i građanske stranke. Znači ti građani izbacuju tri naroda iz Bosne i Hercegovine i od normalnog nacionalizma prave se nacisti, a tko imalo pozna povijest, nacizam i fašizam su produkti lijevih ideologija”, kazao je.

Upitan ko je kriv za odlazak Hrvata iz Hercegovine i Republike Srpske, Topić tvrdi da je kriva Komunistička partija bivše Jugoslavije, koja nije riješila nacionalno pitanje./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare