Published On: Pet, svi 5th, 2017

Marin Čilić za samo 45 minuta do polufinala turnira u Istanbulu

Marin Čilić odlično je odradio posao protiv Belgijca Stevea Darcisa kojeg je pregazio za samo 45 minuta uz svega dva izgubljena gema u cijelom meču, piše Sportnet.

Steve Darcis nije imao nikakve šanse protiv raspoloženog Marina Čilića u četvrtfinalu turnira u Istanbulu. Vrlo dobro izdanje Čilića koji je preskočio turnir u Barceloni kako bi dobio dodatne treninge na ovoj podlozi i čini se da je dobro postupio.

Marin je apsolutno dominirao susretom, bio je bolji protivnik i Darcisu nije dopustio ulazak u ritam i stvaranje problema. Čilićev servis bio je vrlo dobar, Darcis je u cijelom meču uhvatio samo četiri poena na reternu, po dva u svakom setu, bez šanse da mu zaprijeti.

U oba seta Darcis je odmah izgubio svoj servis, uzeo svoj sljedeći servis gem i nakon toga više nije uzeo niti jedan gem do kraja seta.

U cijelom meču osvojio je samo 19 poena dok je Marin imao 51 i ispratio Belgijca iz turnira rutinski.

Ovo je bio njihov drugi međusobni dvoboj, u prošlom je Čilić imao više problema, ali bilo je to još 2009. godine u Indian Wellsu gdje je Marin slavio 6:7, 6:2, 6:1.

Sada mu slijedi polufinale protiv trećeg nositelja Diega Sebastiana Schwartzmana, Argentinca koji je u dva seta svladao Dušana Lajovića i bit će to njihov prvi međusobni dvoboj.

ATP Istanbul, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 2) – Steve Darcis (Belgija, 8) 6:1, 6:1.
/HMS/