Published On: Čet, ruj 15th, 2016

MARIJANA PETIR: Beljak želi onemogućiti moju kandidaturu za predsjednicu HSS-a

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak suspendirao je stotinjak članova “zbog opstruiranja izbora”.
Suspendirani su HSS-ova europarlamentarka Marijana Petir i drugi visokopozicionirani dužnosnici, među kojima je koprivničko-križevački župan Darko Koren. Imaju pravo na žalbu, a stranačka tijela pokrenut će proceduru i odlučiti o njihovoj budućnosti u HSS-u. Krešo Beljak rekao je da borbe unutar stranke traju godinama, a on im je odlučio stati na kraj. Suspendiranim članovima zamjera što su se zauzimali za to da se na izbore ide s HDZ-om.
U povodu najave o suspenziji iz HSS-a Marijana Petir ustvrdila je da nije primila nikakvu odluku o svojoj suspenziji.
-Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te mojom suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima i stvoriti uvjete da nastavi sa sustavnim razaranjem HSS-a. Gospodin Beljak uništio je ugled HSS-a i mora otići. Nije bio iskren prema stranačkom članstvu, sklopio je koaliciju koju članstvo nije poduprlo, a koja je rezultirala porazom na parlamentarnim izborima te se sada želi riješiti svih onih koji se ne slažu sa smjerom kojim želi stranku povesti, a to je u propast, stoji u priopćenju Marijane Petir.
Pozvala je Beljaka da prizna vlastitu odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke, povuče najavljene suspenzije te raspiše unutarstranačke izbore na kojima će članstvo HSS-a imati priliku izabrati kojim smjerom želi ići, javlja HRT./HMS/