Maratonci iz Vukovara stigli u Potočare

Osjetio sam osobno što je to rat. Mi nosimo poruku mira da se nikad ne zaboravi, da se nikad ne ponovi, želimo se pokloniti svim žrtvama koje su stradale u proteklom ratu, svim nevinim civilima, kazao je Rakipović.

Četiri trkača koji su prije pet dana krenuli na maraton iz Vukovara, danas su nakon 227 pretrčanih kilometara stigli u Memorijalni centar Potočari – Srebrenica u spomen na stradale Srebreničane.

Među maratoncima je i Elvir Rakipović iz Osijeka koji već četvrtu godinu u čast stradalih Srebreničana trči maraton prema Potočarima.

“Krenuli smo iza šest sati, danas smo pretrčali 46 kilometara. Osjetio sam osobno što je to rat. Mi nosimo poruku mira da se nikad ne zaboravi, da se nikad ne ponovi, želimo se pokloniti svim žrtvama koje su stradale u proteklom ratu, svim nevinim civilima”, kazao je Rakipović.

Prema njegovim riječima, put od Vukovara do Potočara bio je poseban, javlja Anadolija.

“Teške su emocije, želja mi je bila doći ovdje i zagrliti majku Srebrenice i to je nagrada za sav ovaj trud”, naglasio je.

Inače, u Memorijalnom centru Potočari – Srebrenica u tijeku su pripreme pred 11. srpnja, dan sjećanja na Srebreničane koji su izgubili svoje živote tijekom genocida koji se dogodio u tom gradu 1995. godine.

more recommended stories