Published On: Pon, tra 15th, 2013

MAOČA GORNJA: Vehabijsko gnijezdo policija »češlja« svaki dan

SREBRENIK – Gornja Maoča, kod Srebrenika, kao i putevi koji vode prema tom sjedištu vehabijske zajednice svakodnevno su pod povećalom policije, potvrđeno je “Nezavisnim”.
Početkom prošle godine u tom su naselju uhićena trojica vehabija, uključujući i njihovog lidera Nusreta Imamovića, nakon čega nije bilo akcija i stječe se dojam da policijska noga ne zalazi u to selo, ali iz policije ipak uvjeravaju da je sve pod kontrolom.
U policijskim agencijama, ipak, ne žele otkriti jesu li u posljednje vrijeme pronašli tragove u Gornjoj Maoči koji ukazuju na potencijalnu opasnost. Nadaleko poznato “gnijezdo” vehabija u Tuzlanskom kantonu i pripadnici tamošnjeg MUP-a svakog dana “češljaju”.
“Djelatnici našeg MUP-a su svakodnevno u Gornjoj Maoči io prikupljenim informacijama i saznanjima izvještavaju Tužiteljstvo BiH i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA)”, tvrdi Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK.
I njihove kolege iz brčanske policije redovito patroliraju na putevima koji vode prema selu.

 Iz policije kriju kakvo je sada stanje

U SIPA kažu da su sve istražne aktivnosti na području Gornje Maoče realizirali po naredbama i instrukcijama Tužiteljstva BiH.
Dakle, iz policijskih agencija kriju kakvo je sada stanje u spomenutom selu i vruć krumpir prebacuju državnom tužiteljstvu iz kojeg su, na naša pitanja, odgovorili da ne mogu dati komentar.
Sigurnosni stručnjaci kažu da je jasno da se u Gornjoj Maoči ne poštuju zakoni niti Ustav BiH i da tu posla za policiju i te kako ima.
“Jasno je da prijetnje dolaze od takvih osoba. Doduše, u zadnjih godinu nemamo incidenata, ali to ne znači da ih već sutra neće biti. Ne znam da li je potrebno da policija ide tamo svakodnevno. Dovoljno je jednom otići i provesti postupak protiv osoba koje krše ustavno-pravni poredak u državi “, kaže Mehmed Bradarić, član Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost bh.. parlamenta.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare