Published On: Mon, Dec 16th, 2013

Manijak iz Rodoča se branio šutnjom u Tužiteljstvu

Ivan Pinjušić (19), nastanjen u Žitomislićima kod Mostara, kojeg je policija u četvrtak navečer uhitila zbog trostrukog pokušaja silovanja, bludnih radnji, nasilničkog ponašanja i povrede doma, naredni mjesec provest će iza zatvorskih rešetaka.

Prihvaćen zahtjev

Odlučio je tako sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Mostaru Dominik Krasić, koji je jučer prihvatio zahtjev Tužiteljstva Hercegovačke-neretvanske županija o određivanju jednomjesečnog pritvora za ovog pohotnika.

Zanimljivo je da se Pinjušić, kako nam je kazala dežurna županijska tužiteljica Danijela Dalipagić-Rizvanović, na saslušanju u Tužiteljstvu HNŽ branio šutnjom, dok je dan ranije u prostorijama Policijske uprave Mostar kao opravdanje za svoje pohotno ponašanje navodio amneziju.

On je u policiji kazao da se zbog alkoholiziranog stanja u kojem je navodno bio te noći nije mogao sjetiti detalja, osim da je upadao u tuđe stanove.

Iako su ga inspektori Odjela kriminalističke policije PU Mostar suočili s činjenicama, pogotovo da su ga sve žrtve prepoznale kao napadača, on, kako nam je rečeno, nijednog trenutka nije izrazio kajanje.

Pinjušić je, podsjetimo, prošle nedjelje u četiri sata ujutro krenuo u svoj manijački napad kada je u tri stana pokušao seksualno napastvovati tri žene, a prilikom upada u sobu 23-godišnjakinje se samozadovoljavao, dok je 58-godišnjakinji nanio lakše tjelesne ozljede.

Dok su ga povici 23-godišnjakinje s kojom su u stanu bili roditelji i braća otjerali do 58-godišnjakinje, frapira činjenica da se s ovom nesretnom ženom borio skoro pola sata te je, tek nakon njene silne vriske i policijskih sirena, napustio taj stan.

Ranije privođen

Pinjušić ni tu nije stao pa je tri bloka dalje napao treću ženu. Međutim, njen suprug je odmah počeo braniti, kojeg je Pinjušić udario, a nakon toga, u sedam ujutro, zaustavio je automobil u kojem je muškarca koji ga je povezao, također, verbalno seksualno napastvovao.

Pinjušić je u policijskoj evidenciji zaveden još kao maloljetnik zbog sudjelovanja u tučnjavama, piše Avaz.