Published On: Pon, srp. 9th, 2018

MANDŽUKIĆ: Odakle mi snaga? Nemam pojma, stvarno nemam pojma…

Odakle mi snaga? Nemam pojma, stvarno nemam pojma. Sjećam se da je neki ‘stručnjak’ prije ovog Svjetskog prvenstva rekao da to nije onaj stari Mandžukić. Slažem se. I nije. Ovo je neki još bolji Mandžukić, možete mu to slobodno prenijeti. Ma, zapravo, ne trebate, vidi i sam. A odakle mi snaga? Pokušavam uvijek ići do kraja, maksimum za momčad i državu – rekao je Mandžukić.

Može utakmica trajati 120 minuta, može cijeli dan, čak i tjedan, ako treba, Mariju Mandžukiću je svejedno. Pazite, riječ je o igraču koji je u Juventusu ove sezone, zajedno s Higuainom, odigrao najviše utakmica.

No za njega ne vrijedi ona od Jasmina Stavrosa, “Umoran sam”, piše 24sata.hr.

– Odakle mi snaga? Nemam pojma, stvarno nemam pojma. Sjećam se da je neki ‘stručnjak’ prije ovog Svjetskog prvenstva rekao da to nije onaj stari Mandžukić. Slažem se. I nije. Ovo je neki još bolji Mandžukić, možete mu to slobodno prenijeti. Ma, zapravo, ne trebate, vidi i sam. A odakle mi snaga? Pokušavam uvijek ići do kraja, maksimum za momčad i državu – rekao je Mandžukić.

Ne znamo koji je to stručnjak, ali Mandži se teško može bilo što zamjeriti. Možete mu reći da ima mušice, uostalom, tko ih nema, može vam se ne sviđati njegov gard, ali ne možete mu reći da ‘to nije onaj Mandžo’. Jer Mandžo je uvijek Mandžo.

Ako za nekoga možete staviti ruku u vatru da će ostaviti posljednju kap znoja, to je Mandžo. I protiv Rusije je odigrao na rubu izdržljivosti.

– Teško je bilo, stvarno teško. Ali, znao sam da će biti teško. Ma, što nas briga, sad smo u polufinalu. Zaslužili smo odnosom o borbenošću na terenu.

Protiv Danske penali. Protiv Rusije penali. Dalić je zaplakao, Vukojević i Olić su bili na rubu srčanog udara.

– Kako sam proživio? Evo, stomak me još kida. Užas. Ali, koga briga, među četiri smo na svijetu. Neka naša Hrvatska slavi.

Sljedeći protivnik je Engleska. Prvi gol za reprezentaciju, 10. rujna 2008. u Maksimiru, Mandžo je zabio upravo Engleskoj. Bio je to njegov prvijenac. U igru je ušao umjesto Ivice Olića, današnjeg pomoćnika Zlatka Dalića. I ne boji se Mandžo Engleske.

– Ma kakvi. Kad smo došli već do ovdje, idemo do kraja. I vjerujte, dat ću posljednju kap znoja za finale. I tada nam nitko neće moći zamjeriti, čak i da ne uspijemo. Ali, budite uvjereni da smo spremni.

Dva puta po 120 minuta, dva puta triler nad trilerima. Je li ostalo još snage za Engleze?

– Ma, je. Ne brinite. Ima kod mene snage…

To je Mandžo. Zar je netko uopće pomislio drugačije?

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer