Published On: Fri, Sep 20th, 2019

MANDAT MU JE DAVNO ISTEKAO: “Neću napustiti Vijeće ministara”

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kaže kako ne zna je li premijer Republike Srpske Radovan Višković mislio na njega, kad je na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine rekao kako zbog jednog čovjeka nema dogovora sa SDS-om oko izlaska srpskih predstavnika iz Vijeća ministara, ali da ako je Višković mislio na njega – onda je u pravu.

-Još jednom ponavljam ono što je svima već dobro poznato, a to je da bi u slučaju da srpski ministri napuste rad u Vijeću ministara na njihovo mjesto došli zamjenici iz HDZ-a. Još u vrijeme kad je Miroslav Lajčak bio visoki predstavnik nametnut je pravilnik kojim je to regulirano. Što to SNSD hoće? Da srpski ministri napuste Vijeće ministara, kako bi na njihova mjesta došli zamjenici iz HDZ-a? Srpski ministri moraju stalno biti prisutni u Vijeću ministara, jer bi se u protivnom tamo mogle donositi odluke bez naše suglasnosti. Tko bi, recimo, tada mogao zaustaviti usvajanje i slanje ANP-a ako ministara iz Republike Srpske nema u Vijeću ministara – pita Mektić.

Sve ovo mu služi kao dimna zavjesa za njegovu stvarnu ulogu, a to je obrana bošnjačkih političkih ciljeva. Pa čak i pod cijenu rušenja političkih interesa naroda kojeg bi trebao zastupati./HMS/