Zdravko Mamić totalni hit u Srbiji

Gotovo svi mediji u Srbiji, od dnevnih listova do tabloida, objavljuju vijest o uhićenju Zdravka Mamića pa, primjerice, B92 donosi šturu vijest u tri rečenice u kojima se kaže da je Mamić uhićen zbog kršenja “zakona koji zabranjuje javno poticanje na nasilje i mržnju” i da za to može dobiti tri godine te u nekoliko riječi prenosi što je rekao o ministru Jovanoviću.
Dnevnik Danas prenosi pisanje hrvatskih medija o Mamićevu uhićenju te donosi dijelove izjava predsjednika Josipovića i premijera Milanovića, a slično je intoniran i tekst Večernjih novosti, samo što je puno obimniji i objavljen je na sportskim stranicama što bi valjda trebalo značiti kako ovom izgredu ne pridaju politički kontekst nego je to izljev primitivizma uobičajen na nogometnim stadionima i kad su u pitanju nogometni dužnosnici. “Mamić uhićen zbog vrijeđanja ministra Srbina”, naslov je u beogradskim Vestima online koji prenosi Večernji list, a Telegraf.rs također prenosi hrvatske medije, ali tekst donosi u nogometnoj rubrici.
Zanimljivi su komentari ispod tekstova u kojima se uglavnom hvali hrvatska vlast zbog Mamićeva uhićenja uz komentar: “Svaka čast, komšije”.

more recommended stories