Published On: Uto, velj 26th, 2013

MAMICA GA VIŠE NE VOLI: SDPBIH ljuta na Bubimira

Nakon što je Tužiteljstvo BiH formalno obavijestilo Živka Budimira da se protiv suca Suda BiH i kandidatata za suca Ustavnog suda Federacije BiH Šahbaza Džihanovića ne vodi nikakav kazneni postupak, SDP BiH je danas pozvao Budimira da ” konačno prestane opstruirati uspostavu nove Vlade FBiH u skladu s novom parlamentarnom većinom“.
Nadamo se da će se Budimir makar nakratko zadržati u svom kabinetu i da će, umjesto besmislenih putovanja po bjelosvjetskim destinacijama plaćenim iz proračuna bh. entieta čiju ekonomsku situaciju dosljedno uništava, te sastančenja po sarajevskim restoranima gdje dogovara poslove s naftom i naftnim derivatima uz obilnu trpezu o državnom trošku, napokon u parlamentarnu proceduru poslati usuglašenu listu kandidata za suce Ustavnog suda FBiH koju su još davno potpisali potpredsjednici FBiH Mirsad Kebo i Svetozar Pudarić” ističe se u priopćenju SDP-a BiH.
U SDP-u BiH ocjenjuju da Budimir po nalogu Sulejmana Tihića i “mesarskog lobija iz Lijanovića” već mjesecima građane FBiH drži u talačkom odnosu o čemu su u posljednjih nekoliko dana sve rekli i veleposlanici prijateljskih zemalja akreditirani u BiH.
I umjesto da od nadležnih tužiteljstava snagom svog predsjedničkog autoriteta zatraži ispitivanje i procesuiranje kriminala u režiji Lijanovića i SDA, Budimir za svoj račun, građane FBiH iz dana u dan pretvara u taoce vlastitih interesa dok zloupotrebom svoje funkcije pokušava financijski riješiti sve svoje životne probleme” dodaje se u priopćenju.
Stoga SDP BiH poziva Budimira da, prije odlaska “na neku novu turističku destinaciju”, potpiše ono što mu je obaveza prema građanima, a potom putuje gdje god mu je volja.
Naravno po mogućnosti o vlastitom, a ne kao do sada o trošku poreskih obveznika i federalnog  proračuna” – zaključuje se u priopćenju Centra za informiranje SDP BiH.