Published On: Sri, lip 9th, 2021

Mamić zahvalio na podršci nakon uhićenja sudaca

”Apsolutno sve objave i dokazi koje sam iznio u javnosti o svim sucima koje sam spomenuo su apsolutna istina, a svima vama želim zahvaliti na podršci koja je pokrenula borbu protiv lopova, šarlatana i kriminalaca u pravosuđu”, navodi Mamić.

Poruka iz BiH

Odbjegli, pravomoćno osuđeni bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić zahvalio se svojim pratiteljima na društvenim mrežama na podršci nakon što su u srijedu uhićena trojica osječkih sudaca koje je Mamić prozvao za korupciju.

”Apsolutno sve objave i dokazi koje sam iznio u javnosti o svim sucima koje sam spomenuo su apsolutna istina, a svima vama želim zahvaliti na podršci koja je pokrenula borbu protiv lopova, šarlatana i kriminalaca u pravosuđu”, stoji u Mamićevoj poruci na Facebooku.

Mamić je u objavi na svojem Facebook profilu istaknuo kako je ”zahvalan Bogu što je konačno počeo progon reketara i lopova u sudačkim krugovima”. Podsjetio je da je najavio kazneni progon sudaca nakon što je prije osam mjeseci poslao tužiteljima USB s dokazima i nakon što je, kako ističe, prije tri mjeseca ”krenuo u borbu za reformu pravosuđa”.

Ustvrdivši da je bio kao ”svjetionik koji svijetli u mraku”, Mamić je napisao da mu nitko nije vjerovao i kako su mu svi govorili da je njegova borba uzaludna. ”Organizirali su blokade kako bi me prikazali lažljivcem i demonom, a sve što sam ja izrekao o njima je samo istina”, dodao je Mamić podsjetivši kako je molio suce da javno odstupe i spase se.

”Žrtvovao sam sebe i živote svojih bližnjih jer sam bio reketaren, ucijenjen i morao sam slušati kriminalce u krajnjoj nuždi, ali danas je istina dobila potvrdu”, nadodao je.

Mamić je u objavi naglasio da njegova borba neće stati ”dokle god hrvatsko pravosuđe ne bude pravosuđe koje brine o pravu i pravdi svakog čovjeka, a ne o reketu i nečijim privatnim interesima”.

”Znam da je mnogima među vama ovaj današnji dan vratio osmijeh na lice i dao motiv više u vašim borbama s krivosuđem, a ja se nadam da će pravda i pravo u Hrvatskoj omogućiti istini da pobijedi”, zaključio je Mamić.

Uskok i policija u srijedu su, ne navodeći identitete, potvrdili uhićenja trojice osječkih sudaca koje je Zdravko Mamić prozvao za korupciju. Uz osječke suce Darka Krušlina, Zvonka Vekića i Ante Kvesića, prema prvim informacijama uhićen je i osječki poduzetnik Drago Tadić.

Uhićenje svog branjenika, suca Krušlina, Hini je potvrdio odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Kazao je da je policija oko 6 sati ujutro došla u Krušlinov stan i krenula u pretragu pa očekuje da će tijekom dana, zajedno s ostalima, biti odveden na ispitivanje u Zagrebu.

Zbog druženja s odbjeglim Zdravkom Mamićem kojega su osudili zbog izvlačenja novca iz Dinama Državno sudbeno vijeće je ranije na prijedlog predsjednika osječkog Županijskog suda pokrenuo stegovni postupak protiv sudaca Krušlina i Vekića. javlja Hina.

Oni su krajem ožujka suspendirani do okončanja stegovnog postupka, a DSV je tada odbio i prijedlog obrane Zdravka Mamića da u tom postupku budu zainteresirana stranka.

Mamić je u listopadu Uskoku dostavio USB stick s optužbama na račun sudaca, a 16. ožujka je, dan nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu te kaznu od šest i pol godina zatvora, na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju i primanje mita optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, osječke suce Vekića i Krušlina, dok je predsjednika suda Zvonka Vrbana nazvao “kriminalcem, koji će koji će kad tad biti smijenjen”.

Ustvrdio je kako ga je sudac Vekić reketario i tražio da ga postavi za predsjednika suda u Osijeku te da mu je isplatio više od 500 tisuća eura, koje je trebao podijeliti s Krušlinom i Antom Kvesićem, za što, kako tvrdi, ima dokaze.

U međuvremenu je putem društvenih mreža pozvao suce koje je u svojim javnim istupima prozvao za korupciju da podnesu ostavke, navodeći kao i u nekoliko ranijih objava da je došlo vrijeme za “reformu pravosuđa”.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x