Published On: Pon, lip 20th, 2022

Mamić organizirao konferenciju za medije u Mostaru o hrvatskom pravosuđu: “Mater vam j…. žgadijo jedna od poštene obitelji uradii ste najveći progon. Ja sam najpošteniji čovjek u Hrvatskoj.

Pravomoćno osuđen i bjegunac od hrvatskog pravosuđa i bivši izvršni dopredsjednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić u Mostaru u ponedjeljak održao je press konferenciju, gdje je ponovno govorio o hrvatskom paravosuđu za koje je doslovno kazao: “Majku vam j…m svima u pravosuđu u sedmom pokoljenju. Operite benzinom svoja prljava usta kada izgovarate prezime Mamić. Moja obitelj je čestita i poštena i napravili ste od nje najveći progon žgadijo jedna. Klošari jedni, kada ste me vidjeli u Zagrebu ponašali ste se prema meni kao da sam bog…”

– Želio sam si priuštiti mir, život, opstojnost i moram reći da sam u tome gotovo pa uspio, rekao je Mamić na početku presice pa nastavio.

– Povod zašto sam danas pred vama je odluka Ustavnog suda objavljena prošli tjedan u kojoj se još jednom taj sud narugao meni i mojoj obitelji i zdravoj pameti, pravdi, ljudskosti, moralu, rekao je Mamić.

– Još jedan cirkus u režiji kriminalaca i lopova. Kažem im, nećete razbojnici, bando, kriminalčine na čelu s rektalnim alpinistom, huljom i uhljebom Šeparovićem…, rekao je Mamić i dodao:

– Isto vrijedi i za Vrhovni sud Republike Hrvatske. Jedni drugima drže ljestve. To važi i za sud u Osijeku za koje sam dokazao da su to kriminalci. Tu je i Državno sudbeno vijeće. Oni sudjeluju u najvećim zlima u Hrvatskoj, a kada je moja obitelj u pitanju, u progonu cijele obitelji, rekao je Mamić.

Mamić je također kazao kako se u Osijeku svaka presuda može kupiti “za litru i vodu”, ali i da vlast voli korumpirane ljude na funkcijama kako bi njima mogla upravljati.

– Neovisan čovjek je za njih opasnost, smatra Mamić koji se osvrnuo i na vlast u Hrvatskoj.

– Oni zatvore rafineriju u Sisku. Potpuno je normalno da su oni donesli milijarde i milijarde kriminalnih odluka i štete za željeznice, ceste. To ih uopće ne interesira. Ljudima bacaju pijesak u oči, a iza kulisa se događa uništavanje i porobljavanje hrvatskog čovjeka, rekao je Mamić koji se potom opet vratio na suce.

– Banditi, Sodoma, Gomora. Vi ste najveća kolera, gori ste od potresa, gori ste od pandemije covida, gori ste od ptičje gripe. Nema narod hrvatski budućnosti dok se vama ne stane na kraj. Vi ste tijela nepravde i zla. Vi banditi koji ste mi namontirali sudski postupak, jer djela za koje ste me osudili nikada se nisu dogodila. Pred vama stoji najpošteniji čovjek koji je ikada hodao Hrvatskom, zaključio je.

Mamić je komentirao i bivšeg ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića koji je ranije dobio spor protiv Mamića.

– On koji je silom htio uništiti Dinamo, reprezentaciju i nogomet, on dođe na Poljud i sjedi u loži i uživa u rezultatima reprezentacije. Da sam ja bio tamo, on ne bi ni ušao u stadion. Zamislite tu drskost da je on govorio kako treba isušiti močvaru, a onda dođe slaviti uspjehe reprezentacije. Onda ga još predsjednik države uzme za svog savjetnika za sport, rekao je Mamić.

– Zamislite vi tu bandu. Oni su izmislili konstrukciju optužnice da sam ja neovlašteno iznio novac iz Dinama, rekao je, između ostalog, Mamić.

– Ako je Mamić iznio novac iz Dinama, nije ga iznio preko svog računa. Iznio ga je preko računa Modrića i Lovrena. Onda su oni trebali biti kao i ja u postupku. Bandi je uvijek bilo bitno uništiti Dinamo, reprezentaciju oko koje se okuplja Hrvatska, rekao je Mamić.

– Pogledajte što su oni napravili. Sjećate se za vrijeme sudskog postupka kada su Lovren i Modrić svjedočili na sudu istinu, ta banda je uz pomoć jednog medijsko-političkog stampeda napravila njih lopovima i podigla optužnicu protiv njih da su oni lažni svjedoci. Kada smo postali drugi na svijetu, onda su donijeli direktivu da se optužnica stavi van snage, rekao je Mamić.

– Majku vam j***m, operite benzinom svoja prljava, smrdljiva usta kada izgovarate prezime Mamić. Moja obitelj je časna obitelj, nikada nikome ništa loše nismo uradili. Od čestite i poštene hrvatske obitelji napravili ste najveći progon u Hrvatskoj. Mater vam j***m korumpiranu, bezobraznu lopovsku. Mater vam j***m šugavu i bezobraznu, uputio je Mamić još jednu poruku sucima na osječkom sudu. Medijima se, ipak, ispričao na psovkama.

Mamić se osvrnuo i na presudu prema kojoj je nezakonito iznio novac iz Dinama.

“Oni nasiljem, kroz svoje institucije, Uskok, policija, državno odvjetništvo i sudovi koje sam nabrojao, idu dokazivati da je Dinamo oštećen i u montiranom procesu tvrde da je Dinamo oštećen. Posudio sam šest miliona kuna kako bi pomogao svojoj porodici. I gle čuda, država pokazuje svoju bešćutnost i pred očima cijelog svijeta pljačka Dinamo. Ako je Mamić iznio novac iz Dinama, nije to napravio preko vašeg računa, nego preko računa Modrića i Lovrena. Onda bi i oni trebali biti u postupku kao i ja. Dok ovo govorim Modriću je na računu dva miliona eura, država je uzela 52 miliona kuna od poslova s Modrićem i Lovrena. To gospodo, nisu vaše pare, to su Dinamove pare. Vratite pare majku vam j*bem”, psovao je Mamić u Mostaru.

Posebno je razočaran Lukom Modrićem, igrača kojeg je svojevremeno prodao iz Dinama.

“Modrić nema snage da pozove presicu i da kaže: ‘Bando jedna, kako mu to možete raditi. Ja sam svjedok da Mamić ništa nije ukrao. Zdravko Mamić je od 14. godine brinuo o mojoj karijeri’. Ja sam uzeo Lovrena kad su njegovi roditelji bili izbjeglice u Karlovcu. Ja sam uzeo njihovu djecu. To je onih Mamićevih 14 koji su igrali u Rusiji. Ja sam ih selektirao i doveo u Dinamo. Znate ko je doveo Modrića, Brozovića i Kovačića? Ja sam to napravio. Ja sam doveo Modrića iz Zadra, Kovačića iz Linza i Brozovića iz Dragovoljca. Tri najbolja vezna na svijetu, a ni jedan se ne usudi reći ijednu lijepu riječ za mene jer znaju da bi ih zgazili. Ja znam da oni mene vole i cijene, ali njih je strah”, kazao je.

Mamić je na kraju obraćanja poručio sudstvu da “mu popuše onu stvar” i zahvalio se svima prisutnima.

“Nisam siguran da ćete me opet vidjeti na press konferenciji. To nije moja želja. Ja sam siguran da sam sebi danas otežao pravnu situaciju. Hvala svima, hvala ljudima iz BiH. Nikad vas neću izdati ni prodati, uvijek ću biti vaš vjerni sin. Hvala vam puno”, poručio je Mamić za kraj i završio konferenciju za novinare.

Pri tom je kazao kako “nitko ne voli Zagreb i hrvatsku kao Hrvati iz BiH” te da “službena politika nije fer prema Hrvatima iz BiH jer su Hrvati iz BiH podnijeli najveću žrtvu za Hrvatsku”. “Hvala puno Bosno i Hercegovino što ste me ovako prilimili i nikada vas neću izdati”, rekao je na kraju Mamić.

Podsjetimo, Zdravko i Zoran Mamić pravomoćno su osuđeni u Hrvatskoj na šest i po, odnosno na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog financijskih malverzacija. Zdravko je u BiH pobjegao u junu 2018. uoči izricanja prvostepene presude, a brat Zoran mu se ondje pridružio ove godine nakon što je pravomoćno osuđen u Hrvatskoj. Obojica su zatražila da kazne izdržavaju u BiH.

/desk/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Blanka
Blanka
1 mjesec prije

Najveci zivuci eranijski intelektualac, erudit Zdravko Mamic zajedno sa cuvenim eranijskim ekonomistom i generalom Ljubom Cesicem predstavljaju Eraniju u zemlji i svijetu. Nadam se skoroj kandidaturi dragoga dvojca za Nobelovu nagradu iz podrucja filozofije jamljaze. Obadva uskoro brane doktorat na temu “Filozofija jamljaze”, a mentor im je osobno dr sci Covic. Doktorat ce biti branjen u Osijeku, no prema insjderskim info g Mamic branit ce doktorat sa udaljene lokacije, pri cemu je maksimalnu potporu izradi doktorata dao i HDZ BiH, kao najmerotorniji za zadanu temu.

Đikan
Đikan
1 mjesec prije

Šta ovaj PORVACENI bošnjo katoličke crkve ima da brine o hrvatskoj i njenoj gospodi…a DALEBU miješa se u unutarnje stvari tudje države

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

A šta ti blejiš kad te nitko ne striže ili u prijevodu ,šta pametuješ kad te nitko ništa nije pitao .
Svakom loncu moraš biti poklopac .

1Anonimac
1Anonimac
1 mjesec prije

Ako su Hrvati u Hrvatskoj ovaki kakva je onda nasa domaca katolicka stoka…