Published On: Tue, Aug 18th, 2020

MAMIĆ: Kad u Beogradu zapjevam “Marjane, Marjane” cijele Terazije se dižu i plješću

Zdravko Mamić, aktualni savjetnik Dinama i bjegunac hrvatskog pravosuđa koji se nalazi u Međugorju i dalje svojim izjavama privlači pažnju cijele regije.

Mamić je za Sport Klub, prenosi Bild.ba, govorio o detaljima iz svog života, o poslovanju u Dinamu, ali se dotaknuo i Jugoslavije, Milorada Pupovca, Aleksandra Vučića, Crvene zvezde, Partizana

A Sport Klub je objavio određene isječke njegova gostovanja.

– Pogledajte vi što smo mi napravili od jedne od najljepših zemalja svijeta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Ako si, braco, dio Europske unije, igraš po tim pravilima. A ništa se nije promijenilo, samo nas u Europskoj uniji nitko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji nas se ipak ozbiljno pitalo, kazao je Mamić.

– Bio sam Hrvat u Jugoslaviji i danas sam Hrvat u Hrvatskoj. Kome to smeta – zapitao se.

– Pa ja da počnem vikati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhitili. A da dođem u Beograd i zapjevam “Marjane, Marjane”, što sam sto puta napravio, cijele Terazije se dižu i plješću, kazao je u svom stilu.

– Ja sam dolazio u Beograd u klub Duga u koji nisu mogli ući svjetski i europski diplomati. Vlada Perović je uz Lepu Lukić držao lokal, a ja kada bi ulazio, legendarni DJ Čupko bi najavljivao da ulazi specijalni gost. Pazite, to je bilo prije 40 godina. Stiže iz Zagreba Mister Mamić, a Šaban Šaulić iz kuta počinje pjevati “Sneg je opet Snežana”. To je ono što ja volim, za što živim. I je** mi se za one koji falsificiraju, izvrću. Ne dam da mi uzmu moje uspomene, moju mladost, moje prijatelje i moje životne postulate, jasan je Mamić.

Kasnije je spomenuo i političare, pa napomenuo da uživa simpatije Aleksandra Vučića.

Sretan sam što se pojavio hrvatski političar Boris Milošević, koji je Srbin po nacionalnosti. Naravno, tu je i Milorad Pupovac koji je radio jedan krvavi posao sve ove godine. Nema političara iz Hrvatske ili hrvatskog političara iz Bosne i Hercegovine koji u susretima s Vučićem nije doživio da Vučić ne upita za mene: Gdje je onaj vaš mađioničar, onaj sposobni čovjek – kazao je Mamić te dodao:

– Ne može biti narod produktivan koji sluša o ustašama, partizanima, četnicima, koronama, zavjerama, zločinima… Pa narod može biti produktivan i stvarati nove vrijednosti ako navija za svoje idole, da pjeva u Dugama, Terazijama, Košutama..