Published On: Pet, lip. 8th, 2018

Mamić iz Međugorja otvorio dušu: ‘Uništila me je moćna i frustrirana Torcida’

Zdravko Mamić, koji je u srijedu na osječkom sudu suđen na šest i pol godina zatvora, u intervjuu za Klix iz Međugorja kazao je da postoje dva razloga zbog kojih je s razine ‘kralja hrvatskog nogometa’ došao do hercegovačkog krša.

“Prvo, ja se nisam bavio politikom, niti sam bio član ijedne stranke, ali sam se vezao i podržavao HDZ. Kako sam imao utjecaja, HDZ je od toga imao velike koristi i time se ta stranka ponosila. Uvijek su me molili da dođem na njihova okupljanja i za aktivnosti prilikom dolaska na vlast. Jednom sam tako u Bruxellesu upoznao današnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i odmah sam joj rekao: Vi morate biti nova hrvatska predsjednica. Ona se nasmijala”, prisjetio se Mamić i dodao da je odmah po povratku u Zagreb počeo lobirati za nj, ali kako ju tadašnja struktura nije željela.

“Moj prijatelj Karamarko je nije želio, htio je neke druge. Nakon nekog vremena je ipak pristao. Kolinda je tada imala samo nekoliko ljudi, jedan od njih sam bio ja. Nije ona postala predsjednica zahvaljujući Mamiću, nego svojim kvalitetama i šarmom. Krenula je popularnošću iz podruma, a porazila je čovjeka koji je imao sedamdeset posto podrške prema istraživanjima”, nastavio je Mamić.

Tada su mu, kaže Mamić, stizali ljudi s ljevice i rekli mu da se makne jer će mu napraviti porezne probleme. “Smatrao sam i dan danas smatram da sam uvijek radio pošteno i čestito, da nikad nisam prekršio nijedan zakon. Nakon što je predsjednica postala predsjednica, Karamarko je i dalje bio predsjednik HDZ-a, došli su parlamentarni izbori i onda su me strpali u zatvor”, kazao je Mamić.

Dodao je da su se optužnice protiv njega sjajno povezale s političarima koji su simpatizeri Hajduka, a oni su se željeli dodvoriti Torcidi i građanima Dalmacije. Sotonizirajući mene, željeli su dobiti glasove. Tu je počeo žrvanj, većina SDP-ovih ministara su bili Dalmatinci i navijači Hajduka”, otkrio je Mamić.

Osim politike, smatra da je za situaciju kriva frustriranost navijača Hajduka, onih koji su moćni. “Smatrali su da samo mojom eliminacijom mogu odagnati svoje sportske neuspjehe. Prava istina je da je Dinamo osvajao titule, jer je imao najbolju omladinsku školu, okupljao najtalentiranije mlade igrače i dovodio perfektne strance”, objasnio je.

Zabrinut je, kaže, više za Dinamo nego za sebe jer ne zna može li bilo tko drugi, osim njega, završiti posao. “Dinamo ako upadne u krizu neće upasti u neku malu, Dinamo će nestati. Klub koji tri mjeseca ne isplaćuje plaću lako završi danas u petom rangu”, kaže Mamić. Najavio je i kako će podnijeti žalbu na presudu i čekati odluku Vrhovnog suda u BiH. Dok cijeli proces traje, on će ostati u Bosni i Hercegovini, a sve druge postupke koji se protiv njega vode u Hrvatskoj odrađivat će, najavio je, preko branitelja.

Siguran je i u to da će presuda pasti, ako nigdje drugdje, onda na Sudu za ljudska prava.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Oznake:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer