Published On: Pet, tra 19th, 2013

Maloljetnice guraju u kratkoročne brakove

LONDON – Zastupnici pokreta koji se bore za prava žena navode da muslimani s Bliskog istoka i Afrike putuju u indijski grad Hyderabad – da bi “kupili” mlade i maloljetnje “supruge na jedan mjesec” radi seksualnih odnosa, piše britanski dnevnik “Dejli telegraf”.
Aktivisti navode da su “kratkoročni brakovi” nelegalni u Indiji i zabranjeni u islamu, ali da je ova pojava sve prisutnija u Hyderabadu, gdje bogatiji strani državljani, agenti lokalnih agencija i pojedini muslimanski svećenici zloupotrebljavaju siromaštvo među muslimanskim obiteljima.
Jedna 17-godišnja žrtva “kratkoročnog braka” – Naušin Tobasum pobjegla je od kuće tijekom prošlog mjeseca kada su njeni roditelji, navodno na nju vršili pritisak da stupi u odnose sa sredovječnim Sudanci, koji je platio oko 1.800 dolara da mu mjesec dana bude “supruga “.
Tobasum je pobjegla iz roditeljske kuće i otišla u policiju koja je uhitila mladoženju, njenu tetku i članove muslimanskog svećenstva, dok je za roditeljima objavljena potjernica.
“Ukoliko Sudanac želi seksualne usluge u svojoj zemlji, to mora trostruko više platiti, jer tamo ima mnogo manje djevojaka ili treba žuzmež drugu ženu. U Indiji su djevojke jeftinije i ljepše. Iako u Indiji borave samo nekoliko dana, stranci stupaju u ovu vrstu kratkoročnih brakova radi seksualnih odnosa “, rekao je policijski dužnosnik Vidžaja Kumar.