Published On: Pon, kol 20th, 2018

MALO MI JE ŽAO A MALO I MRTVIMA DIJELIM LEKCIJE: Ivanić i Čović osudili sramotan narativ Izetbegovićevog izražavanja “sućuti” obitelji Kofija Anana

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i Dragan Čović su u zajedničkom priopćenju istaknuli da predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ne može istupati u ime cijele institucije, ukoliko za to nema suglasnost druga dva člana, već isklјučivo kao bošnjački član Predsjedništva BiH.

Naglasili su da ne dijele ocjene koje je “kolega Izetbegović uputio u tekstu povodom smrti bivšeg generalnog tajnika Ujedinjenih nacija Kofija Anana” i osuđuju takvu zloupotrebu pozicije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

”Kolega Izetbegović nije mogao, bez prethodne konzultacije, da uime Predsjedništva BiH objavi brzojav sućuti i priopćenje za javnost koje, osim izraza saosjećanja, duboko zadire u domenu neprihvatlјive političke kvalifikacije”, kazali su Ivanić i Čović, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović jučer je uputio u ime Predsjedništva BiH i osobno ime telegram sućuti obitelji Kofija Annana.

Izetbegović je naveo da je Kofi Annan koji, prema riječima generalnog sekretara Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa u mnogo čemu simbolizira UN, “svjedočio i bio učesnik najtežih propusta i grešaka UN-a koje su dovele do genocida u Srebrenici”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare