Mali Nermin plaši Sulejmana: Platforma će se teško održati, ne isključujem mogućnost rekonstrukcije Vlade F BiH

Zbog odnosa Stranke demokratske akcije prema za državu ključnom dokumentu, kao što je Prijedlog proračuna institucija i međunarodnih obveza BiH, sasvim je izvjesno da će doći do političkih poremećaja unutar Platforme za uspostavu vlasti u FBiH, koju čine SDA, SDP, NSRB i HSP, koji se može reflektirati i na rad Vlade Federacije BiH, kazao je (nezakoniti, op dnevnik.ba) premijer FBiH Nermin Nikšić.

Nikšić je najavio otvoreni razgovor s ministrima iz SDA na sutrašnjoj sjednici Vlade FBiH.

“Ukoliko dođe do razlaza unutar Platforme, i SDP-a i SDA, kao ključnih i najvećih stranaka, ako one ne budu mogle više zajedno, teško je očekivati da će koalicija funkcionirati na jednoj razini dobro, a na drugom da ne funkcionira nikako”, izjavio je Nikšić.

 Nermin Nikšić: Platforma će se teško održati, ne isključujem mogućnost rekonstrukcije Vlade F BiH

Nikšić je kazao kako će se osobno potruditi da svi problemi budu prevladani na najbezbolniji način.

“Ja ću se poruditi, i to ću zaista sutra kazati ministrima, da mi ostanemo onakva Vlada kakva smo dosad bili, i da nastavimo raditi jedinstveno, kao tim. Jer, još nije donesena nikakva odluka, nitko nije istupio, niti je išta pokrenuto”, naglasio je Nikšić.

On je također kazao, ali ne kao premijer FBiH, nego u funkciji glavnog tajnika SDP-a BiH, da je za njegovu stranku neprihvatljivo da sa bilo kojom strankom, pa i SDA, radimo na istom projektu i surađujemo, a da ne glasamo za ključne stvari kao što je državni proračun.

“Bojim se da će to dovesti do političkih posljedica koje će teško održati Platformu na svim razinama vlasti u BiH”, naglasio je Nikšić dodavši kako pritom ne isključuje i mogućnost rekonstrukcije Vlade FBiH. ( Anadolija)