Published On: Čet, svi 27th, 2021

MAJOR JNA POSTAO JE ŽENA! ‘Jao, vidi, narasle su mi grudi! Ponašala sam se kao tinejdžerica, a prevagnula je sloboda!’

Prije točno pet godina bivši major JNA, suprug i otac četvero djece stao je na operacijski stol kako bi okončao proces tranzicije iz muškarca u ženu.

“Operacija je bila kruna tranzicije koja je kod mene trajala dosta kratko. Počelo je u siječnju 2015. a operacija je bila u svibnju 2016. u nekom rekordnom roku. Ja sam odmah rekla – meni se žuri, ja bih ostatak života što kvalitetnije provela”, prisjetila se Helena Vuković, najpoznatija transrodna osoba u Srbiji, za portal nova.rs događaja koji joj je promijenio život.

Naravno, sve to nije moglo proći bez posljedica. Raspao joj se brak, u vojsci je umirovljena, no nije požalila. “Prevagnula je sloboda”, naglasila je.

Tranziciju je prošla u 43. godini

Žaliti ne bi trebala jer joj se život opet ‘sredio’. Sa svojom djevojkom je četiri godine u vezi, ove godine su se i zaručili, a i pronašla je novi posao. No, tada, 2016. nije joj bilo lako. Tranziciju je, inače, prošla u 43. godini, a prolazak je opisala kao drugi pubertet.

“Rastu ti grudi, boluckaju te, ulaziš u pubertet, ali u kontra smjeru. Prorjeđuju se dlake po tijelu, pa nestaju. Ja sam dosađivala sve prijateljice oko sebe, ‘jao vidi narasle su mi grudi’, ponašala sam se kao tinejdžerica”, ispričala je.

Iskustva pretočila u biografsku priču

Svoja iskustva pretočila je i u knjigu “Major i Helena – Priča o vojniku koji se nije predao” koju je napisala novinarka Maja Bekčić Petrović, a tada je pojasnila zašto je sve odlučila podijeliti s javnosti.

“Nekad je bitno staviti viši cilj ispred sebe. Odlučila sam svoj život izložiti ‘na pladnju’. Neke teške odluke moramo donositi, a ne živjeti u zoni komfora, gdje gubimo sebe uljuljkivanjem u trenutnoj komfornoj sredini”, pojasnila je.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x