Published On: Sri, sij 14th, 2015

Majka starije dijete otrgnula iz ruku oca ubojice

Borislav Zornić (35), više puta liječeni psihijatrijski bolesnik, koji je prošlog tjedna s prozora bacio bebu od 15 dana, pokušao je ubiti i svoje drugo dijete. Međutim, njegova supruga B. Z. uspjela ga je otrgnuti. Ona je s dvoje starijih mališana, od dvije i četiri godine, pobjegla kod susjeda.
Zornić, vjerojatno, neće biti osuđen, ali će se ispitati je li bio adekvatno liječen. Prema riječima profesora Milana Škulića s Pravnog fakulteta u Beogradu, zakon ne dopušta da krivično odgovaraju duševno bolesne osobe koje nisu mogle shvatiti značaj djela ili upravljati svojim postupcima bez obzira na težinu zločina, pišu beogradski mediji.
– Bit će pokrenut postupak i određeno vještačenje. Ukoliko se utvrdi da je bio neuračunljiv i da je opasan po okolinu, bit će mu određena mjera obaveznog liječenja u ustanovi zatvorenog tipa – objašnjava profesor Škulić.
Zornić je svoju kćerkicu N. Z. možda ubio u kolijevci prije nego što je bacio kroz prozor obiteljskog stana u Beogradu. To će se znati tek nakon obdukcije. On je to uradio, kako se pretpostavlja, u trenutku nervnog rastrojstva, kada su u stanu bili njegova supruga i dvoje starije djece.
U dvorištu zgrade, baš na mjestu gdje je beba bačena, upaljene su tri svijeće.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare