Published On: Sub, stu 17th, 2018

MAJKA POGINULOG VUKOVARSKOG BRANITELJA ‘Kajkić je rekao da zna gdje je tijelo mog sina, zašto nam ne kaže’

Nada da će ikada više vidjeti sina, vukovarskog branitelja Jean-Michela Nicoliera, odavno je izgubljena, no u Lyliane Fournier još tinja ona da će ga makar dostojno pokopati.

Ovo su godinama za nju najbolniji dani u godini, cijeli tjedan okružena je dragim ljudima, draga je gošća na brojnim događanjima, nju i njenog sina Paula primila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, obišli su Osijek, Vukovar, Karlovac. Riječi utjehe koje svugdje primi lakše bi podnosila kada bi joj netko rekao kada će pronaći Jean-Michela.

– Već 27 godina čekam da saznam gdje je moj sin i ljudi s kojima je dijelio posljednje trenutke. Imam 73 godine i svakog dana se nadam da će mi netko javiti da su ih pronašli. Već sam umorna i bolesna od iščekivanja. Najviše bih željela da mogu zapaliti svijeću na njegovu grobu i da napokon može počivati u miru – rekla nam je Lyliane.

Za to najodgovornijima smatra “Srbe koji su ratovali protiv Hrvatske, koji znaju istinu, a ne govore je, a onda i međunarodnu zajednica koja je izjednačila agresora i žrtvu”.

– Naposljetku je očito da ni hrvatsko političko vodstvo ne poduzima gotovo ništa da se dozna istina. S protokom vremena to postaje sve teže – zabrinuta je majka branitelja Jean-Michela.

Kakvo je njezino mišljenje o ulozi suspendiranog policijskog službenika Nikole Kajkića u istrazi zločina na Ovčari, koji je udaljen iz službe zbog sumnje na tešku povredu službene dužnosti, iako on tvrdi da je suspendiran zbog “prekomjernog istraživanja”, te smatra li da je filmom “Ovčara – neispričana priča” doista kompromitirao moguće dokaze u istrazi kaže da to ne zna, ali da je šokira cijeli taj cirkus u medijima.

– Prije gotovo godinu dana Nikola Kajkić je mom sinu Paulu pokazao videosnimku polja govoreći mu da su tijela Jean-Michela i ostalih ondje u dvije masovne grobnice. Sve otad čekamo da kaže gdje su točno tijela članova naših obitelji. Ako zna gdje su, kao što tvrdi, zašto to ne kaže? Ja nemam sve vrijeme svijeta, a nemaju ni ostali.

Možda je u proteklih godinu dana netko tko je tražio svoje bližnje umro a da nikad nije doznao gdje su ostaci njihovih najmilijih. Kako se stvari odvijaju, bojim se da će se jednoga dana isto dogoditi i meni – kaže Lyliane Fournier.

Prozvani Kajkić: ‘Bio sam s čovjekom koji je zakopao tijela’

– Snimio sam lokaciju na kojoj je grobnica od 14 ljudi, među kojima je i tijelo Jean Michela Nicoliera. Pokazao mi ju je čovjek koji je po naredbi kopao jamu, a onda i zakopao tijela bagerom. Radi se o ljudima ubijenima ispred hangara, trojici od batina, 11 s prostrijelnim ranama – komentirao nam je Nikola Kajkić, vjerujući da je svjedočanstvo bivšeg srbijanskog vojnika vjerodostojno.

Na pitanje zašto nikada nisu izvršeni iskopi na toj loakciji, Kajkić odgovara kako je podatke dostavio institucijama. Žao mi je zbog Paula i majke. Ja sam im nešto obećao i ja ću to ispuniti – kaže Kajkić.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare