Published On: Uto, stu 30th, 2021

Majka iz Dubrovnika tvrdi: Pedijatrica mi je odbila pregledati dijete bez PCR testa

Jedna dubrovačka majka ostala je zatečena kada joj je pedijatrica odbila pregledati 3.5-godišnje dijete bez PCR testa. Kako tvrdi majka, dijete je kašljalo i nepuni dan imalo temperaturu, ali nisku.

Zvala je na telefon u pedijatrijsku ordinaciju želeći se dogovoriti kada je najbolje dovesti ga jer nije htjela dijete koje kašlje dovoditi u čekaonicu baš zbog ostalih mališana koji su došli na pregled, piše Dubrovački dnevnik.

No dočekao ju je hladan tuš. Sestra je doktorici prenijela sve što je rekla i kroz slušalicu je čula pedijatricu koja je tek kratko poručila – PCR.

Dva dana bi čekala na pregled

“I to je bilo to. Dakle, to je bilo poslijepodne, sestra mi je poslala uputnicu za PCR za ujutro, dok bi stigli rezultati, ja bih tek preksutra, ujutro ili popodne, ovisi o smjeni pedijatrice, mogla dovesti dijete na pregled. Znači, dva dana iza! Da je i najveća glupost, u dva dana može biti problem, a kamoli kad je nešto teže.

A što, dijete kašlje pa odmah PCR?! Pa sva mala djeca kašlju, preslušaš treba li ili ne treba inhalirati, treba li kakav lijek. Pa baš zato što kašlje, zvala sam na telefon, misleći pitati kad ću doći, da ga ne dovodim u punu čekaonicu radi druge djece. Katastrofa. Nisam htjela čekati dva dana do pregleda i iduće jutro sam pošla kod druge pedijatrice, primila me žena bez problema i djetetu prepisala lijek za kašalj”, rekla je ogorčena majka u razgovoru za Dubrovački dnevnik.

“Ona nije pitala ‘jeste li bili u kontaktu s nekim tko ima koronu’, bilo što da je pitala kako bi otklonila sumnju da je to korona. Ne, samo je rekla PCR. I to sestri s kojom sam pričala na telefon, pa je sestra meni prenijela”, dodala je majka.

Poslala je prijavu HZZO-u

“Pisala sam prijavu HZZO-u, baš me jedna mama upozorila na to jer puna mi je kapa toga što se događa, a ne prijavljuje se. Svakog liječnika koji ne postupa u skladu sa strukom i s preporukama Stožera prijaviti zdravstvenom osiguranju koje ga plaća. Treba pisati HZZO-u da bi se nešto pokrenulo, a ne po društvenim mrežama. Neće ona izgubiti posao, ali će je upozoriti da to ne smije raditi”, kazala je majka pa zaključila:

“Mislim da je ovo prešlo svaku granicu. Primarna zdravstvena zaštita mora biti dostupna svima bez ikakvih ograničenja, a kad se ista odnosi na djecu, tu nema pitanja, a kamoli PCR testova i čekanja rezultata i smjena liječnika.”

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Treba ovo sve tužiti .Otkud im pravo da odbijaju preglede u bolnici .Nije bolnica njihovo privatno vlasništvo pa mogu raditi što hoćeAko im se ne radi daj otkaz i seli

DžaferPatrijot
DžaferPatrijot
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Osjetljivi smo na doturska mišljenja, naravno. A što ako je ovo dite bilo pod covidom ? Teško uzeti ditetu bris možda ? A nemereš se igrati ni nogiranja dotura, ti ga školuješ- jamlja ga Merkelica, Elizabeta II. ….
Dite je svakako trebala pregledati, brez obzira na sumnju na covid. Pod maskom pregledati, a to je već stvar radne discipline i ravnatelja bolnice.