Published On: Ned, kol 1st, 2021

Mahrer: Mladima koji se cijepe treba dati vaučer od 100 eura

Mladim ljudima koji se cijepe trebalo bi dati vaučer u vrijednosti od 100 eura koje bi mogli potrošiti u noćnim klubovima, kinima ili na nekim događajima, rekao je u petak predsjednik WKÖ -a Harald Mahrer.

Predsjednik Gospodarske komore, Harald Mahrer (ÖVP), u svom intervjuu za oe24.TV rekao je da bi mlade trebalo poticati na cijepljenje. Mladi bi trebali dobiti ‘noćni gastro vaučer’ od 100 eura ako se cijepe protiv koronavirusa. Te vaučere bi bilo moguće iskoristiti u diskotekama ili klubovima te u kinima ili na velikim događajima.

Mahrer je rekao da je stopa cijepljenja kod mlađih od 25 godina trenutačno oko 25 posto. “Imamo stopu cijepljenja samo 25 posto za osobe mlađe od 25 godina, odnosno četvrtina je cijepljena, ali tri četvrtine nije cijepljeno. Moram im dati poticaj: Dječaci, djevojčice, svi koji se cijepe trebaju dobiti vaučer od 100 eura koji se može iskoristiti u kinu, noćnom klubu ili na nekom događaju. Mislim da bi mnogi to iskoristili”, izjavio je Mahrer.

Model bi trebao biti kao što je bio bečki gastro vaučer iz 2020. godine. “Beč je tada dobro reagirao. Dao im je ono što vole mladi ljudi. To bi ubilo dvije ptice jednim udarcem: mladi ljudi bi imali poticaj za cijepljenje, a mi bi podržali tvrtke koje su najviše patile i koje bi se prve ponovno zatvorile da se nešto dogodi. Dakle, to bi bila dobitna situacija”, smatra Mahrer, prenosi kroativ.at

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x