Mafijaška likvidacija usred Podgorice: Eksplodirala autobomba, poginuo muškarac

BOMBA postavljena ispod automobila ubila je večeras Podgoričanina Đorđa Božovića i teško ranila Aleksandra Kekovića koji je s njim bio u automobilu, a riječ je o nastavku krvavog sukoba između crnogorskih kriminalnih klanova.

Prema navodima crnogorskih medija, obojica su bili “sigurnosno interesantne osobe bliske škaljarskom kriminalnom klanu“, jednom od dva suprotstavljena klana iz Kotora.

U bolnicu u Podgorici primljene su i dvije žene – radnica trgovine ispred koje je eksplodirao automobil te žena koja je parkirala auto ispred trgovine.

Na snimci se vidi velika vatra koja je buknula nakon eksplozije automobila.

Rat škaljarskog i kavčaškog klana, koji su imena dobili po predgrađima Kotora u kojima su živjeli njihovi vođe, počeo je krajem 2014. godine pošto je u španjolskoj luci Valenciji nestao tovar s 200 kilograma kokaina. U tom je “mafijaškom ratu” diljem Europe do sada ubijeno više od 40 osoba, među kojima su i slučajne žrtve.

Dvostruko ubojstvo koje je pokrenulo novi krvavi niz dogodilo se 19. siječnja u Ateni, gdje su u jednom restoranu na očigled brojnih gostiju i njihovih obitelji ubijeni Stevan Stamatović i Igor Dedović, za koje policija vjeruje da su u vrhu kriminalne piramide škaljarskog klana. Od tada su se u Crnoj Gori dogodila četiri mafijaška ubojstva, uključujući večerašnje.

more recommended stories