Published On: Thu, Sep 10th, 2015

Mađarska: Automobilom se zabio u izbjeglice, jedna osoba teško ozlijeđena

Jedna izbjeglica je u životnoj opasnosti, a druga je teško ozlijeđena nakon što je sinoć u okolici Reskea putnički automobil naletio na skupinu izbjeglica, priopćila je mađarska policija.
Kako javlja Tanjug, do nesreće je došlo sinoć nešto prije ponoći kada je putnički automobil naletio na tri osobe iz skupine izbjeglica koje su se pješke kretale putem u pravcu Segedina. Povrijeđene je zbrinula medicinska ekipa, a druge izbjeglice su se razbježale s mjesta događaja. Policija radi na rasvjetljivanju ovog slučaja.
Prema navodima televizije M1, i tijekom noći su na srpsko-mađarsku granicu pristizali autobusi iz pravca Subotice, a procjena je da je samo tijekom prethodne noći “zelenu granicu” dvije zemlje prešlo više stotina izbjeglica.
Svi oni se usmjeravaju ka Sabirnom centru, koji je ovog jutra bio gotovo prazan nakon što su prethodno izbjeglice autobusima prebačene u prihvatne centre.

Najveći broj izbjeglica registriran je u okolici Reskea, a među njima najviše ih je bilo iz Sirije, Afganistana i Pakistana.
Na teritoriju čitave Mađarske jučer je registriran 3.321 ilegalni prelazak granice, a protiv 20 osoba, među kojima je bilo i državljana Srbije, pokrenut je postupak zbog krijumčarenja ljudi, kao i tri postupka zbog krivotvorenja dokumenata./Fena /HMS/