Published On: Pet, stu 26th, 2021

Macron nije znao za Jean-Michelovu priču, ostao je zaprepašten, obećao pomoći majci Jean Michel Nicoliera!

Prolazeći Zagrebom u društvu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, francuski predsjednik Emmanuel Macron zaustavio se pored Lyiliane Fournier, majke francuskog dragovoljca Jean Michel Nicoliera, ubijenog na Ovčari.

Odvojio čak pet minuta za majku heroja

Iako je Macron zbog svog rasporeda samo na sekundu, dvije zastajkivao s građanima, s majkom francuskog dragovoljca pričao je gotovo pet minuta!

Da je njihov razgovor bio neočekivano plodonosan, kazao nam je Herve Rousseau, prijatelj majke i brata Jean Michela.

Macron je sinoć po prvi puta čuo za Jeana

“Macron je sinoć prije spavanja dobio brošuru o Jean Michel Nicolieru. On je po prvi puta čuo za sudbinu svog hrabrog sugrađana i neopisivo je ganut tim idealima koji su Jeana doveli u Hrvatsku”, doznajemo od Hervea.

“Kada se susreo sa Lyliane, nije mogao sakriti svoj interes… Ona mu je objasnila sve o svom sinu i kazala mu kako se njegovi ostaci nisu još uvijek pronađeni. Macron joj je tada rekao da će on pričati sa Srbima o tome, te da će učiniti sve što je u njegovoj moći.”, kazao nam je Herve i otkrio kako je i Lyliane ovoga trenutka na službenom ručku sa francuskim predsjednikom – donosi portal Dnevno

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
ZzzDeno
ZzzDeno
1 mjesec prije

Ja šupljikatora, bože dragi – odvojio je čak 5 minuta za majku heroja.
U americi je drugačije. Tamo medalje dobijaju oni koji prežive, pa makar da ništa nisu uradili. A oni koji su poginuli, oni su poginuli. Ugravira im se ime na spomeniku I gotovo. .

Last edited 1 mjesec prije by ZzzDeno