Published On: Pet, pro 25th, 2020

Mačke su zbog ovoga skupo stajale Nikšić

Sudovi i organi općine Nikšić samo u posljednje dvije godine evidentirali su ukupno pet postupaka zbog ujeda mačke, a što je proračun općine Nikšić koštalo 2816 eura.

Dva predmeta su pravomoćno okončana i plaćena, dok je u jednom zaključeno sudsko poravnanje, pokazalo je istraživanje portala Mladi Nikšića.

Pravomoćnom presudom suci Osnovnog suda u Nikšiću Save Mušikića, koja je donijeta 4. studenoga 2019. godine, majka i njen maloljetni sin su zbog ujeda mačke lutalice dobili od Općine Nikšić i Javnog komunalnog poduzeća ukupno 2270 eura s uračunatim sudskim troškovima.

Sud je težinu ozljeda na strani tužitelja i posljedice istih ustanovio iz nalaza i mišljenja stručnjaka medicinske struke, kirurga V. S. i neuropsihijatra N.Z.

Na pitanje na koji način se utvrđuje da je osobu ujela mačka lutalica, a ne vlasnička dobili su odgovor da navedeno nije u nadležnosti liječnika specijalista Opće bolnice, već drugih nadležnih institucija.

U slučaju kada je mačka lutalica napala majku i maloljetnog sina, tuženi Općina Nikšić i Javno komunalno poduzeće tvrdili su da se radi o nerealnoj situaciji.

“Drugotuženi smatra da nije životno realno da mačka napadne tužitelja i da ga ugrize u predjelu desne potkoljenice, i to kada se kretao s majkom i susjedom, a vjerojatno je bio obučen u zimsku garderobu, jer se događaj navodno odigrao 2. studenoga 2018. godine”, piše, između ostalog, u presudi Mušikića koji je ipak odlučio vjerovati iskazima svjedoka i izvještaju liječnika.

Po evidenciji sudova, po jedan napad mačke dogodio se još samo u Pljevljima i Bijelom Polju, u kojem je tužbeni zahtjev za isplatu naknade štete tamošnji sud odbio, prenosi Fena pisanje Radiotelevizije Crne Gore.