Published On: Pon, svi 24th, 2021

LUKAŠENKISTI PRIJE LUKAŠENKA: Europljani su zaboravili kako su spustili bolivijski zrakoplov

Mainstream mediji su jedva dočekali razlog za napasti bjeloruskog predsjednika Lukašenka zbog spuštanja civilnog zrakoplova i uhićenja zapadnog plaćenika koji je poticao državni udar. Međutim, zaboravili su kako je bolivijski zrakoplov predsjednika Eva Moralesa na identičan način spušten u Austriji, jer se navodno u njemu nalazio Snowden.

Manipulatori i licemjeri su izgleda oboljeli od sinkope, zaključuje Logicno.com

Zračne snage Bjelorusije, spustile su Ryanairovov zrakoplov na letu iz Grčke u Latviju, te su uhitila aktivistu Romana Protaševiča koji je poticao državni udar nakon legalnih državnih izbora na Telegram kanalu NEXTA.

Prema medijima, predsjednik Lukašenko je osobno naredio spuštanje zrakoplova u kojem se nalazio strani plaćenik. Odmah se javio litavski predsjednik Gitanas Nauseda i zatražio oslobađanje Romana Protaščeviča. Naravno, nije zaboravio pozvati svoje nalogodavce iz NATOA, jer za takvo što njegova zemlja nema ni resursa i hrabrosti: “Pozivam saveznike iz NATO-a i EU-a da odmah reagiraju na prijetnju koju za međunarodne civilne letove predstavlja bjeloruski režim. Međunarodna zajednica mora odmah poduzeti korake da se takvo što ne ponovi”, moli Nausedin.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki osudio je “akt državnog terorizma” i tražio od predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela da EU razmotri “trenutačne sankcije” Bjelorusiji. Pitamo sa zašto netko od europskih birokrata i političara nije sličnu poruku poslao 2 srpnja 2013. godine kada je zrakoplov predsjednika Bolivije Eva Moralesa prizemljen u Beču i zadržan 14 sati.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x