Published On: Pon, tra 10th, 2017

Lukač protiv Lukača: Gdje su ti centri?

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač kaže da u RS ne postoje organizirani paradžemati i centri za obuku terorista, dok u Federaciji BiH (FBiH) ima na desetke takvih centara, prenijela je agencija Srna.

“U njima se radi edukacija i vrbovanje, što je sasvim dovoljno da se mogu nazvati centrima za obuku terorista”, rekao je Lukač za “Večernje novosti”. On je naglasio da nema informacije da tamo vrše obuku s oružjem, ali je dodao da to treba pitati druge policijske agencije.

U razgovoru za N1, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač kaže da FUP nema takvih saznanja o centrima iili kampovima za obuku terorista u BiH.

“Nemamo takva saznanja, on bi trebao objasniti ili konkretizirati te navode, gdje su ti centri, tko ih vodi i tako dalje. Centar je jednako kamp za obučavanje. Ljudi se u takvim kampovima uče vojnim vještinama, ratovanju, rukovanju oružjem, eksplozivom … Mi nemamo saznanja takve vrste. To što govori morao bi konkretizirati i objasniti javnosti što podrazumijeva s tim, na temelju čega iznosi takve ocjene “, kazao je direktor FUP-a Dragan Lukač za N1.