Published On: Mon, Jul 20th, 2020

Lukač informirao javnost da su među migrantima detektirani i oni s prostrijelnim ranama

Ministar unutarnjih  poslova RS Dragan Lukač izjavio je danas da se i sada među ilegalnim migrantima nalaze sigurnosno opasne osobe koje su bile pripadnici različitih (islamskih) terorističkih organizacija u zemljama gdje su vođene borbe i još se ratuje.

Migranti to pokušavaju skriti ali policajci tijekom pregleda nerijetko utvrde da pojedini imaju rane na tijelu koje potiču od ratnih dejstava, što znači da su  sudjelovali u borbama, a to u izjavama nisu naveli.

– Možemo samo da razmišljamo što su njihovi motivi ulaska u Europu, znamo da je u onom velikom valu došao određeni broj ljudi koji je nakon nekoliko meseci izveo terorističke akte, ne možemo biti naivni i ne misliti i da sada nema takvih koji su u migracijama – naveo je Lukač.

Kako je ocijenio, sigurnosna situacija u Republici Srpskoj je stabilna, ali brine podatak da je policija evidentirala skoro 5.000 ilegalnih migranata na teritoriji RS, što je za 69,2 posto više nego prošle godine.

On je potvrdio da je na području Zvornika jutros spriječen ulazak 98 ilegalnih migranata i ponovio da nema i neće biti migranstkih kampova u Republici Srpskoj.

Trenutno su policijske agencije iz BiH jedine koje nemaju saradnju sa Europolom, jer pojedinci ne žele da kontakt točka za suradnju bude smještena u Ministarstvu sigurnosti, gđe jedino može biti na osnovu potpisanog i ratificarnog Sporazuma, podsjetio je Lukač.