Published On: Pet, pro 28th, 2018

LUKAČ: Ako netko dokaže da sam kriv za nešto, podnijet ću ostavku

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ponovio gostujući na Alternativnoj televiziji da je svima stalo da se dođe do istine u slučaju “Dragičević” i da je grupu “Pravda za Davida” iskoristila jedna politička grupacija na čelu s PDP-om”. “Opozicija i dalje neće priznati  poraz i ovo je pokušaj da se sruši vlast u Srpskoj”, kaže Lukač.

Za optužbe na njegov račun ministar Lukač kaže: “U vrijeme događanja nestanka Davida, ja nisam ni bio u državi, međutim prve optužbe su bile na račun direktora policije, jer momak koji se tada pominjao ima isto prezime. I krenule su optužbe da MUP štiti njegovog rođaka, a danas vidimo da se taj momak nigdje ne spominje”, kaže Lukač, pišu “Nezavisne novine”.

“Sve radnje u Tužiteljstvu predugo traju i to je sve trebalo ranije odraditi. Policija je odradila sve što je trebala uraditi”, kaže Lukač.

“Policija je upotrebila silu samo onoliko koliko je bilo potrebno da zaštiti sebe. Svi oni koji misle da mogu ponižavati  policiju, varaju se”, kaže ministar Lukač.

“Lažna je vijest da su pripadnici MUP-a Srbije bili na Trgu Krajine”, kaže Lukač te dodaje da mu je žao što su Davora Dragičevića iskoristili zlonamjerni ljudi, kojima je u cilju rušenje Srpske.

Lukač kaže, da ako bilo tko ponudi bilo koju činjenicu da je kriv za nešto, on će sam podnijeti ostavku.

“Kada netko da neku činjenicu da sam ja kriv za nešto, nema potrebe da me itko smjenjuje, ja ću sam podnijeti ostavku”, rekao je ministar unutarnjih poslova Srpske.

“Ovo je policija ovog naroda i iz ovog naroda i policija nije tukla djecu. I vidjeli smo svih ovih mjeseci da se djeca zloupotrebljavaju i svi koji to rade će morati odgovarati”, kaže Lukač.

Član Odbora za ustavni poredak Republike Srpske, Sredoje Nović je rekao da je jedan pravni slučaj prerastao u politički slučaj, i to je najopasnije u svakom društvu.

“Kada govorimo u prerastanju iz pravnog u politički slučaj, to ima za cilj rušenje vlasti”, dodaje Nović.

“Apsolutno je šokantno da jedan član Predsjedništva Željko Komšić izlazi u javnost i tvrdi da je policija RS genocidna”, kaže Nović.

“Tužiteljstvo se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Ili će biti pukovnici ili pokojnici. Moraju imati snage da kažu o kome se radi ili da drugačije okarakteriziraju ovaj slučaj i vode istragu u drugom smjeru”, rekao je Nović.

“Ovaj slučaj se mora razriješiti u pravnim  institucijama RS. Svi moraju poštovati proceduru”, kaže Nović./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare