Published On: Ned, ožu 31st, 2013

LUDI ZA UBOJICAMA: Titov ćevap najskuplji u Sarajevu

U konkurenciji čuvenih sarajevskih čevabdžinica posebice onih na Baščaršiji, vlasnik ugostiteljskog objekta smještenog u Klubu novinara u Prušćakovoj ulici, u borbi za svoje mjesto pod suncem, posegnuo je za originalnim izumom – nudi Titov ćevap!
Uglavnom zvučni naziv isprovocirao je i članove Upravnog odbora Društva novinara BiH da isprobaju novu deliciju. Osim toga što je veći od običnih sarajevskih Titov ćevap odlikuje se i posebnim šmekom.
Živahniji je, manje zapečen, servira se uz pogačicu vrhunskog okusa i prirodni, cijeđeni, sok od jabuka.
Predstavnici „sedme sile“ konstatirali su da je po ukusu bliži pljeskavici nego klasičnom sarajevskom ćevapu, ali svejedno bili su suglasni da je originalan.
Koliko smo uspjeli provjeriti Titov ćevap je valjda tako i priliči, među najskupljima u Sarajevu, porcija od deset komada s još jednom ističemo izvrsnom pogačicom, te lukom, osam je maraka.
Inače, raspon cijena je kako rekoše bolje obaviješteni, raznolik je, kao i ukusi, od onih po četiri marke kakvi se, navodno, mogu naći ponegdje u prigradskim čevabdžinicama pa do najčešće šest do sedam maraka.
Međutim, uobičajena je sarajevska porcija od 250 grama, Titov ćevap je za pedeset grama teži i eto, za nijansu, marku, skuplji!