Published On: Pon, lip 6th, 2016

LUĐAK KOJEM SE KLANJAMO: Erdogan traži provjeru krvi zastupnika Bundestaga

ISTANBUL – Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan predložio je da se provjeri krv njemačkih zastupnika koji su Bundestagu predložili na razmatranje rezoluciju o priznanju genocida nad Armencima 1915. godine kako bi se vidjelo da li u njima teče turska krv. “Proizlazi da je jedan pametnjaković pripremio nešto i podnio njemačkom parlamentu. On se rodio i odrastao u Njemačkoj. U kojim arhivama si bio da bi razumio ovu temu?

A on je, kao, Turčin. Kakav je on Turčin! Njegovu krv treba u laboratoriju provjeriti, jer čovjek u čijim žilama teče krv tog naroda ne optužuje ga za genocid.

To će reći da Erdogan smatra kako u Turskoj nema Turčina koji ne osuđuje genocid nad Armencima? Od 50 milijuna Turaka da baš niti jedan ne priznaje genocid?

Njih netko s vrha šalje, ali zbog čega ih šalje – to je važno “, rekao je Recep Tayyip Erdogan, govoreći pred diplomcima Univerziteta” Sabahadin Zaim “u Istanbulu.

On je podsjetio da je više puta predlagao da se stvori međunarodna komisija znanstvenika za istraživanje događaja iz 1915. godine. “Već sam govorio: evo arhiva. Ako je cilj da se riješi pitanje – spremni smo. Međutim, ako je cilj da se ova tema zloupotrijebi kako bi na nas vršili pritisak, kako bi to iskoristili kao štap kojim će udarati Tursku – oprostite, mi to nećemo dozvoliti “, dodao je turski predsjednik.

Njemački parlament je 2. lipnja većinom glasova usvojio rezoluciju o genocidu nad Armencima. Inicijator rezolucije je njemački političar turskog porijekla Džem Ozdemir. Turske vlasti su tu odluku dočekale burno i opozvale su svog veleposlanika iz Berlina. Erdogan je izjavio da će odluka Bundestaga ozbiljno utjecati na tursko-njemačke odnose.