Published On: Sri, lis 29th, 2014

Lud, luđi, najluđi, Vlada Federacije BiH

lijanovic-i-bahiljFederalna vlada SDP-SDA na današnjoj sjednici u Mostaru stavila je van snage rješenja kojima su sekretar Federalnog ministarstva trgovine Dijana Bukovac i šef Odsjeka za poljoprivrednu politiku u Federalnom ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hanefija Topuz bili ovlašteni za potpisivanje akata i donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti ova dva federalna ministarstva.

Drugim riječima, ministrima NSRzB-a Miloradu Bahilju, te Jerki Ivankoviću Lijanoviću odlukom Vlade omogućeno je da rade u punom kapacitetu, uprkos činjenici da su pod strogim restrikcijama Suda BiH budući da su osumnjičeni za organizirani kriminal.

Tako će, prema odluci Vlada Nermina Nikšića, Lijanović moći da obavlja posao ministra, iako zbog sudskih zabrana on to može samo raditi u Sarajevu, budući da ne može napustiti ovaj grad dok je istraga u toku. Slično je i sa Bahiljem, koji ne smije napuštati Mostar. Inače, njima su oduzeti i pasoši (www.avaz.ba).

Kako stoji u priopćenju sa 137.sjednice, Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela više odluka i rješenja iz oblasti kadrovske politike.
Prijevod s „platformaškog jezika“ je da će uzorno, podaničko ponašanje Ante Krajine i ostalih, mentori iz Sarajeva nagraditi tako da će po javnim poduzećima smještati kadrove sa njihovih izbornih listi koje su propale na izborima.

Slika sa sjednice (Nermin i Jerko donose kadrovske odluke):

Niksic_i_Jerko_Lijan-CZ
 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare