Published On: Čet, tra 28th, 2022

Lovrinović: SDA i probosanske snage ne pokazuju volju za rješavanjem problema

Kada imate volju i želju da riješite krupan problem, a ovog trenutka jedan od najvećih problema u BiH su izmjene Izbornog zakona, sve je moguće – izjavio je šef Kluba HDZ-a u Zastupničkom domu državnog parlamenta Nikola Lovrinović.

Lovrinović naglašava da, po njegovom mišljenju najmanju volju za promjene pokazuje SDA i probosanske snage, koje ne pokazuju volju za rješavanjem očiglednih problema, što bi donijelo relaksaciju u državi i mogućnost za drugačije vidove suradnje, posebno s Republikom Hrvatskom.

– To je neprihvatljivo u BiH koja je multietnična i multikulturalna država i koja nije promijenila Ustav. Država se ne može mijenjati na silu, bez dogovora s drugima i to je osnovna poruka koju upućujemo. Očekujemo od SDA razumijevanje. Ako su im usta puna Bosne i Hercegovine i ako toliko žele mir i blagostanje, onda oni su prvi pozvani to uraditi. Samo se ovdje prijeti da će demokratska manjina, ako dobije pravo birati svoje predstavnike, nanijeti veliku štetu Bosni i Hercegovini – izjavio je.

Kako je kazao, onoga trenutka kada je visoki predstavnik nametnuo Izborni zakon i promijenio ustav Federacije i ustav dvije županije, napravljeno je političko nasilje nad političkim pravima hrvatskog naroda.

Dnevnik.ba

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
8 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Phoenix

Onakvo rjesenje kakvo bi brko volio nudi jedino mico Dodik!

Blanka

Nego, koliko drug Nikola ima dana ratnoga staza?
Nek nam junacina objavi 🙂

Blanka

Ovaj citat mudrosti Grosse Nikole na kraju teksta simply obozavam. I volem..

“Kako je kazao, onoga trenutka kada je visoki predstavnik…….. nad političkim pravima hrvatskog naroda.”

I kakva je bila strategija tvoje Parrttije druze Nikola?
Molim? Ne sapci..

Aaaaa, pokunjit se, pravit se k’o da nista nije bilo, vezat se u foptelje tijela vlasti u znak” otpora ” i” prosvjeda “, i budzet koristiti za osobne probitke…

**bena taktika, moram priznati!!
Jes to smislio ti, ili tvoj drug sef Partije, ili ste to zajedno? 🙂
Bravo nikolice, taktika vam je bila odlicna, zato sad cveta cvece u tvoje preduzece, da citiram druga Sojica 🙂 Da je ziv, mogao bi jednog dana u adezeju bit idealna zamjena za druga false grofa . A i tebe 🙂

Manjina

Brko za zelje se obrati gospi u medjugorje 😎

Ujko MAČEK

Exemplar Katolicke bosanske seljacine

legitimni uzepe politiĆar

Udri bagru uzepeovsku!

Anonimac

Točno gospodin Mahmuljin je UZP.

Anonimac

Molim Poskok da ovo “probosanske snage” stavi pod navodne znake i u zagradi stavi probošnjačke ili promuslimanske snage, što je bliže realitetu na terenu.