Published On: Pon, pro 8th, 2014

Lovrinović: Očekujem pokretanje pitanja koja stoje već duže vrijeme neriješena

Zastupnik HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u novom sazivu Nikola Lovrinović kazao je danas Agenciji Fena da se, prije svega, nada kako će sutrašnja konstituirajuća sjednica tog doma proteći onako kako je predviđeno dnevnim redom.

– Vjerujem da ne bi trebalo biti većih problema i ne očekujem ih. Što se tiče prioriteta, u smislu zastupnika u idućem mandatnom razdoblju, očekujem, prije svega, da radimo na onim stvarima koje smo u raznim sporazumima između stranaka i koalicija dogovorili, da radimo na provedbi toga – kazao je Lovrinović.

Dodao je da su to prioriteti koji se odnose na euroatlanske integracije, „na pokretanje postupka ostvarenja Mape puta i svi drugi prioritetni zadaci koji su pred nama, kao što su provođenje odluka ustavnih sudova BiH i Suda u Strazbourgu kada je u pitanju jednakopravan pristup svim građanima za mogućnost da budu birani“.

– Dakle, to je nešto što je pred nama, a to podrazumijeva niz drugih detalja. Očekujem da u jednom jasnom programu rada parlamenta, i Zastupničkog i Doma naroda, pokrenemo sva ta pitanja koja stoje već duže vrijeme ili godinama neriješena – kazao je Lovrinović.

Naveo je da HDZ BiH, odnosno lista HNS-a, „jednostavno neće biti kočničar nikakvih procesa koji su pred tijelima BiH i pred Zastupničkim domom PSBiH“.