Published On: Čet, srp 4th, 2019

LOVRINOVIĆ: BiH je najmanje “sveta krava”; neka Zvizdić obavlja sve funkcije u ovoj zemlji

Volio bih da mogu shvatiti odakle bošnjačkim političarima tolika samouvjerenost. Njihovo poimanje države, koja je dogovorena i organizirana tako kako je organizirana je fantastična iskrivljena slika stvarnosti, tvrdi za “Glas Srpske” šef Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nikola Lovrinović.

– Antologijsko je pitanje koje ponavljaju kao papagaji: “zašto se bavimo nacionalnim odnosno nacionalističkim temama kada svaka normalna država i politika gleda od čega se živi”. Volio bih da konačno jednom shvate da rodoljublje nije jednoznačna stvar, a da je država instrument ostvarenja političkih želja svih koji je čine, a najmanje je “sveta krava”. U BiH izgleda ta” sveta krava” luta od nemila do nedraga – kaže Lovrinović.

GLAS: Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić najavio je da nema namjeru odstupiti s te dužnosti i kada bude nakon Borjane Krišto preuzeo funkciju predsjedatelja Zastupničkog doma. Upitan da komentira takav razvoj događaja Lovrinović je rekao da ako je to put spomenute lutajuće krave onda neka Zvizdić obavlja sve funkcije u ovoj zemlji.

-Nije ovo prvi put da bošnjački političari zloupotrebljavaju svoje pozicije, rekao je Lovrinović.

Lovrinović je kazao da je politička situacija oko neformiranja vlasti u BiH vrlo teška, neizvjesna i pomalo opasna, zbog posljedica koje su već ili koje mogu nastupiti.

Dodao je da u ovakvoj situaciji BiH ne ide nikamo, osim u opasnost po svoj opstanak.

Kao glavne krivce za neformiranje vlasti na razini BiH bošnjačke stranke označavaju SNSD i HDZ. Upitan da komentira te optužbe i što se krije iza toga Lovrinović se poslužio sintagmom “svete krave”.

-Kad je već tako pa tko bi drugi bio kriv nego oni koji stoje na tom putu i ometaju “svetu kravu” u lutanju. Otkud im to pravo ipak je ona “sveta”, rekao je Lovrinović.

Upitan da komentira kada će BiH izaći iz slijepe ulice Lovrinović je ustvrdio da, ako se ovako nastavi, onda nikad./R. I./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare