Published On: Uto, srp. 17th, 2018

Lovren: “Kada pogledaš slike iz Herceg Bosne, Splita i njemačkih gradova, ovo je fantastično!”

Hrvatski branič pozvao političare da i oni nešto urade za svoj narod

Stub hrvatske obrane Dejan Lovren dočekan je u Karlovcu, a srebreni reprezentativac bio je okružen tisućama navijača koji su željeli potpis i fotografiju.

Na pitanje Otkud mu tolika snaga za još jedno slavlje Lovren je odgovorio:

“Otkud mi snaga? Pa, zbog ovih ljudi koji su cijelo vrijeme bili uz nas. Volio bih da svima mogu dati autogram i sa svima se uslikati, meni je jednostavno gušt sada ovdje biti. Karlovac je prvi grad koji me prihvatio nakon Njemačke i bijega. Imam puno prijatelja ovdje s kojima sam se družio i u školi. Gradu sam ostao dužan i sada mu se pokušavam na najbolji način odužiti. Vidjeli smo da čitava Hrvatska gori zbog našeg uspjeha i na ovome ne smijemo stati. Idemo sada napraviti nešto kao društvo. Kroz rad i poštenje se može doći do velikih stvari, nebitno koliko smo mali. Definitivno smo ujedinili Hrvatsku. Kada pogledaš samo slike iz Splita, Herceg Bosne, njemačkih gradova i svugdje u svijetu, ovo je fantastično. Ovo političari trebaju shvatiti. Ako smo mi uspjeli dati Hrvatskoj tu snagu i to zajedništvo, onda to moraju i oni napraviti. Moraju znati kako svaki čovjek ovdje vrijedi. I oni koji više nisu s nama koji su poginuli, napravili su to za nas”, kazao je Dejan Lovren.

– Kad smo vidjeli po medijima da se stvara to zajedništvo u Hrvatskoj, shvatili smo da Lijepa naša gori. Ovo ne smijemo zaboraviti i moramo nešto iz toga naučiti kao društvo. Da se može kroz rad i poštenje doći do velikih stvari. Političari moraju shvatiti poruku kroz ovo. Ako smo mi ovo mogli napraviti koji nemamo veliki utjecaj u društvu, ali smo pokazali kao skupina da možemo dati Hrvatskoj tu snagu tu zajedništvo, onda to mogu i oni – oduševio je Lovren sa izrečenim te dodao da se ne smije zaboravit one koji su poginuli za državu

– Svaki čovjek vrijedi, kao i oni koji nisu s nama, koji su poginuli u ratu. Oni su napravili to za nas – zaključio je Lovren, koji je zajedno s Modrićem uvršten u najboljih 11 Svjetskog prvenstva.