Published On: Uto, lip 1st, 2021

LOL, HDZ prvi nije imao pojma kako se zove onaj Filipović kojeg su kandidiral

ANDREJ Plenković jučer je napao medije optuživši ih da su namjerno krivo govorili ime HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba i tako mu odmogli u kampanji.

HDZ-ov kandidat zove se Davor Filipović, a u više navrata nazivan je imenom Damir. Na to je jučer Plenković upozorio novinare.

“Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba doživio je bezobrazluk i divljaštvo. Pojedini voditelji na televizijama Nova TV i RTL namjerno su mu, kao slučajno, govorili ime ne bi li ga dezavuirali”, rekao je premijer Andrej Plenković jučer ujutro.

Novinari su ga pitali odakle mu da je to namjerno.

“Pa više je nego očito, ajde, gospođice. To se vidi iz aviona. Ne može se baš slučajno govoriti krivo ime čovjeku kojeg zovete. Tu bozu se može prodavati samo nekome naivcu ili nekome tko je malouman. Ali nekome ozbiljnom ne. Ta vrsta bezobrazluka i medijske agresije koja je išla prema Filipoviću nije profesionalno, objektivno i nepristrano novinarstvo. Ako neki zovu ljude u emisije kao goste da bi ih onda tamo ponizili, namjerno im govoreći krivo ime, onda narod mora znati – ako odete kod nekoga na RTL u goste tko ima takvu emisiju, onda znate da idete lijevom novinaru, lijevom uredniku koji vas neće tretirati profesionalno, nepristrano i neutralno, nego će vam namjestiti zamku ne bi li vas dezavuirao”, rekao je Plenković i primio mikrofon RTL-a.

Osim toga, naglasio je da se Filipovića opetovano nazivalo imenom Damir i da je to učinjeno na više televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovci ga nazivali Damir

No sami HDZ-ovci su krivo pisali ime svog kandidata. Tako je na webu trešnjevačkog ogranka HDZ-a i danas vidljivo da su sami svog kandidata umjesto Davor nazvali Damir.

Tako se u URL-u članka od 10.2. još uvijek vidi krivo ime.

Također, kad se u tražilicu upiše Damir Filipović, prikažu se članci. Na prvom je još uvijek vidljivo krivo ime. U samom članku to je ispravljeno.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x