Published On: Uto, sij 11th, 2022

Lociran telefon Mateja Pereša: Posljednji signal lociran kod ušća Save u Dunav

Signal mobitela Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao prije 12 dana u Beogradu, posljednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog otoka, na ušću Save u Dunav, javlja Informer.

Posljednji signal je uhvaćen oko kilometar i pol nizvodno, gdje bi, nagađaju srbijanski mediji, moglo biti i njegovo tijelo. Međutim, potraga je u tom dijelu otežana jer voda nije toliko duboka, ali su riječne struje jako snažne. Kako se doznaje od izvora iz istrage, policija je preuzela podatke sa svih baznih stanica u ovom dijelu Beograda, nakon što je Matej Periš u noći između 30. i 31. prosinca, istrčao iz kluba “Gotik” u Beton hali i nestao bez traga.

Na osnovu snimaka nadzornih kamera u okolini Beton hale, ali i praćenjem njegovog telefona, može se s velikom preciznošću utvrditi putanja njegovog kretanja od trenutka kada je istrčao iz kluba “Gotik”, oko 1.40 poslije ponoći. On je zatim preko Karađorđeve ulice otrčao uzvodno do restorana “Savanova” kod Beograda na vodi i tu se na jednom snimku vidi kako silazi do Save, ali se ne vidi i trenutak kad je ušao u vodu – kazao je izvor iz istrage, i dodao:

Bazne stanice su registrirale signal njegovog telefona na tom mjestu, a potom je signal lociran nizvodno kod Velikog ratnog otoka, gdje se izgubio. Pretpostavlja se da je Matej sve vrijeme imao telefon u džepu dok ga je Sava nosila i da je negdje kod otoka, na ušću Save u Dunav, u vodi ostalo njegovo tijelo./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

postoji li mogucnost da ovaj covjek nije izisao iz “Gotike” u cjelovitoj tjelesnoj formi?

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Postoji i mogucnost da lete krave.

djuro
djuro
Šta ti kažeš na ovo?  Vacca the mljac
1 godina prije

Smo nek ne kakaju dok lete

Troskok
Troskok
1 godina prije

S obzirom na obzir, mozda su ga isfaširali.
Gadna je to marva.