Published On: Uto, sij 2nd, 2018

LJUTI NA TRUMPA: Pakistan ‘na red’ pozvao američkog veleposlanika

Zvuči nevjerojatno no Pakistan je na red poslao američkog veleposlanika. Nismo znali da se to može. Mi smo mislili da se svi veleposlanici svijeta, mogu pozvati na red, osim američkih veleposlanika. Ili to vrijedi samo za Balkanske naseobine koje su se prozvale državama? U šali naravno.

“Sjedinjene Države su zadnjih 15 godina glupo dale 33 milijarde dolara pomoći Pakistanu, a oni zauzvrat nisu dali ništa osim laži i dvoličnosti, misleći da su naši čelnici budale”, napisao je Trump u svojem prvom tvitu ove godine koji je naljutio službeni Pakistan

Pakistan je jučer pozvao na red američkog veleposlanika u Islamabadu, rekao je danas američki glasnogovornik, što je rijedak znak nepovjerenja nakon prijetnja predsjednika Donalda Trumpa da će ukinuti pomoć toj zemlji koju je optužio da ne čini dovoljno protiv terorizma.

Veleposlanik David Hale pozvan je da u ponedjeljak navečer dođe u pakistansko ministarstvo vanjskih poslova, rekao je glasnogovornik veleposlanstva, dodajući da je “došao onamo i sastao se s dužnosnicima. Nemamo komentara o tome što su tada razgovarali”.

Pakistansko ministarstvo vanjskih poslova nije se oglasilo u vezi s tim pitanjem.

Pakistan nakon oštre Trumpove poruke, odgovorio SAD-u

Veleposlanik je pozvan nakon iznimno oštre objave predsjednika Donald Trumpa u ponedjeljak na Twitteru koja je bila uperena protiv Pakistana.

“Sjedinjene Države su zadnjih 15 godina glupo dale 33 milijarde dolara pomoći Pakistanu, a oni zauzvrat nisu dali ništa osim laži i dvoličnosti, misleći da su naši čelnici budale”, napisao je Trump u svojem prvom tvitu ove godine.

“Oni pružaju sigurno utočište teroristima koje lovimo u Afganistanu, uz malu pomoć. Dosta je bilo!”, istaknuo je.

Pakistan je preko svog ministra obrane Khurrama Dastgir-Khana odmah odgovorio da je pomagao SAD-u u “uništavanju” Al Kaide, a zauzvrat je dobio tek “uvrede i nepovjerenje”.

Trump o ukidanju pomoći razmišlja od kolovoza prošle godine

Islambad, američki saveznik od vremena hladnog rata, odbija američke optužbe i predbacuje Washingtonu da zaboravlja da su u borbi protiv terorizma poginule tisuće Pakistanaca.

Trumpova administracija je u kolovozu obavijestila Kongres da ozbiljno razmišlja o ukidanju pomoći vrijedne 255 milijuna dolara s isplatom koje je tada već kasnila.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare